01/02

Свързани новини

20.12.2019 13:44

Отличиха новите 5 български ЕДЕН дестинации за здравен и балнеотуризъм

Видян 2458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На тържествена церемония в София с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова бяха наградени 5 нови български ЕДЕН дестинации по проекта на Европейската комисия „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – BulgariaSanusperAquam”. Той е финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средните предприятия (2014–2020 г.) COSME и стартира през април 2019 г. Община победител в конкурса стана Костенец с подгласници общините Самоков (дестинация с. Белчин), Баните, Сапарева баня и Ардино.



След създаването на Министерството на туризма в края на 2014 г., още през 2015-а един от първите проекти, по които кандидатствахме пред Европейската комисия, бе именно за ЕДЕН дестинации. Инициативата на комисията отличава по-малко познати места в рамките на ЕС, свързани с различни форми на туризъм. Предишните издания на конкурса бяха свързани с културно-историческото ни наследство. Сега за първи път спечелихме проект за популяризиране на балнео и СПА услугите и всичко това съвпада с основните ни цели за разширяване крилата на сезоните, заяви министър Ангелкова при откриването на церемонията.



Тя изрази задоволство, че общините финалисти участват активно и в 7-те балнео и СПА дестинации, които министерството създаде. Министърът благодари и за ползотворното партньорство с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и на Националната асоциация по СПА и уелнес туризъм, чрез което можем да покажем на практика, че фокусът върху балнео и СПА продуктите е ключов за утвърждаването на България като целогодишна дестинация.



Министърът изтъкна и историческия пробив с подписването на споразумението с германските здравни каси, което дава възможност към българските балнео и СПА центрове да се насочват здравноосигурени граждани на Федералната република за процедури и профилактика.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на