Свързани новини

19.12.2019 16:42

Излиза книга за Хитлер и Сталин

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново книжно бижу от „Милениум“ заблестя на българския пазар. Търсете за първи път на български език първият том от мащабното историческо изследване на лорд Алън Бълок „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“. Заглавието препраща към произведението „Успоредни животописи“ от Плутарх, в което мъдрецът сравнява биографиите на някой от най-известните пълководци в древността. Монументалният труд на лорд Бълок обаче прави паралел не само на жизнените пътища на двамата диктатори, а и на създадените от тях политически системи. Историкът изследва възхода на Хитлер и Сталин към абсолютната власт и по-нататъшните им действия с умелото перо не само на анализатор, стъпвайки на документални истини и факти, но и като разказвач, който увлича читателя и му разкрива една по-цялостна картина на изминалия XX в. Събирайки своите изключително важни прозрения за работата на двамата диктатори, за развитието на идеите им и за отражението им върху историята, авторът всъщност прави обзор на произхода на тиранията и принципите на силовата политика. Книгата „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ е напомняне за всеки, който приема свободата за даденост, че човешките права много по-лесно се губят, отколкото възвръщат.


 


Първото издание на четивото се появява на английски език по случай 50-годишнината от нахлуването на Хитлер в Русия на Сталин на 21-22 юни 1941 г. След това е преиздавана неколкократно в Англия и преведена на над 10 езика, а българският читател получава възможността да се докосне до неповторимото изследване за първи път, благодарение на издателство „Милениум“ и преводачът Георги Марков. Лорд Алън Бълок започва академичната си кариера в Ню Колидж, Оксфорд, като асистент на Чърчил. През 1960 г. основава Сейнт Катринс Колидж, а между 1969 и 1973 г. е заместник-ректор на Оксфордския университет. Става член на Британската академия през 1967 г., кавалер на Почетния легион през 1970 г., а през 1976 г. – пожизнен пер на Обединеното кралство като лорд Бълок от Лифийлд. Автор е на монументалните трудове „Хитлер: изследване на тиранията“, „Животът и епохата на Ърнест Бевин“, „Либералната традиция и хуманитарната традиция на Запада“, редактор на „Речник на модерната мисъл“ и на многотомната „Оксфордска история на модерна Европа“. „Хитлер и Сталин“ е преведена на десетки езици и е призната за най-изчерпателния труд по темата. Търсете първият том от тоталния хит „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ в книжарница „Милениум“ (гр. София, ул. „Цар Иван Шишман“ 18), на сайта на издателството www.milleniumbg.eu , както и в добрите книжарници в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали