01/02

Свързани новини

18.12.2019 09:32

Виена отдава вечна почит към Гена Димитрова

Видян 1943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийската столица добави ново място за почит към многобройните символи на преклонение към личности с особени заслуги към страната и към света, предаде dir.bg. В навечерието на Коледа по инициатива и с финансови средства на Сдружението за култура и изкуство "Лилавият лебед" в четвърти район бе открита паметна плоча върху сградата на "Muhlgasse" 22, в която през 1985-2005 г. е живяла голямата българска оперна певица Гена Димитрова.

Възпоменателният знак, на български и на немски език, запечатва за бъдещите поколения следата от това вдъхновяващо присъствие.

Плочата бе открита с кратко слово от председателя на "Лилавия лебед", д-р Александър Александров. Заедно с другите двама членове на ръководството на асоциацията, оперният певец Апостол Миленков и Мирослав Семков той е в основата на изработването и поставянето на мемориалния знак. Съдействие оказва и свещеник Иван Петкин от Българската православна църква "Св. Иван Рилски". Три комисии са обсъдили проекта преди да издадат разрешение за паметната плоча, за която отсега нататък грижата поема Обшина Виена.


На церемонията по откриването присъстваха представители на четвърти район на австрийската столица, българският посланик в Австрия Иван Сираков, ръководителят на Постоянното представителство на България в ООН, ОССЕ и международните организации със седалище във Виена посланик Емилия Кралева. Културните институти на Италия и Русия също имаха свои представители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.