Свързани новини

03.12.2019 16:28

НАД 50 „ПРИКАЗКИ ЗА ГОТВЕНЕ“ В КНИГАТА „ЛЮБИМО ОТ РОДНАТА КУХНЯ С МАНЧЕВ И ШИШКОВ“ ОТ ЛИДЛ

Видян 3269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В навечерието на най-семейния празник – Коледа, от Lidl са приготвили поредната изненада за своите клиенти -  книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, в която са събрани традиционни български рецепти. Специалното издание съдържа не само вкусни рецепти, но и истории за родната кухня, с интересни факти и легенди около произхода на всяко ястие.


 


Как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“?


В периода от 2 до 22 декември при пазаруване в търговската мрежа на Lidl за всеки 25 лв. от стойността на покупката в една касова бележка клиентите ще получават по 1 точка, а при 5 събрани точки ще могат да получат специалното издание.


 


В него ще може да се открие информация за това, как се приготвят ястия от традиционната национална кухня, както и споделени рецепти, предавани поколения наред в родове от цяла България. Книгата е създадена под редакцията на Мария Маркова, гл. ас. д-р към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която представя и историята на основните продукти и продуктови групи, известни в България от векове.


Написани увлекателно и придружени с изящни фотографии, рецептите са превърнати в истински приказки за готвене. Сред тях има отдавна забравени български ястия като барабойника, суджучената каша, белия мъж, петмеза от круши, както и любимите традиционни гозби като пататник, чомлек и добруджанска яхния, представени през кулинарния прочит на Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков.


 


В новата книга „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ Лидл представя и едни от най‑успешните български производители, с които компанията работи в посока съхраняване и развиване на родните вкусове и продукти. Това е и част от стратегията на Лидл - активна работа с български производители за разработване на местни продукти, защото от веригата вярват, че качествените локални продукти са в основата на любимите ни родни ястия.


 


Пълните условия за това, как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, могжете да намерите на www.lidl.bg/kniga.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,