Свързани новини

21.11.2019 09:41

Бебе коала не спря да гушка майка си по време на операция

Видян 2484 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Малката коала Фантом и майка ѝ били блъснати от кола в щата Куинсланд. За щастие бебето се отървало само с уплаха, но майка му нямала неговия късмет. Вследствие на инцидента възрастното животно получило колапс не белия дроб, поради което се наложило да претърпи операция във ветеринарната клиника в зоопарк, съобщава miau.bg.

Когато пострадалата кола пристига за помощ в медицинския център за диви животни, екипът остава много изненадан от присъствието на малкия придружител. Специалистите разбират, че въпреки своята невредимост малкото е не е могло да бъде взето, тъй като не е искало да се отдели нито за момент от майка си.

Всъщност експертите са се опитали да ги разделят, но задачата била толкова трудна, а гледката-прекалено трогателна, така че те просто не го направили.

Но въпреки присъствието на малкото същество ветеринарите успели да се справят с проблема и спасили живота на Лизи. Майката претърпяла операция на белия дроб, след което била подложена на лечение с медикаменти.През цялото това време бебето било плътно прилепено към гърба на възрастната коала. Благодарения на силната обич на Фантом, както и на бързата намеса на специалистите днес Лизи се е възстановила почти напълно от произшествието.

За жалост инцидентите с коали в щата Куинсланд не са рядкост. Преди около година друга коала беше блъсната от движещ се автомобил, но по чудо оцеля. Забележителното в този случай беше, че след инцидента пострадалият мъжки екземпляр успял да се задържи за предната част на колата и да пропътува заедно с нея цели 88 километра.

Животното беше намерено от шофьора на превозното средство, чак след като спрял на бензиностанция. Лекарите направиха всичко възможно да помогнат на пострадалата панда, но все пак не можаха да повярват как животното е успяло да оцелее след всичко, което е преживяло.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог