Свързани новини

13.11.2019 09:42

Венеция е под вода

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Мощни дъждове засегнаха Италия, като най-тежко засегнатите райони бяха на юг и Венеция, където имаше широко наводнение. Нивото на водата във Венеция се повиши до 183 сантиметра и повече от 80% от града е наводнен, предаде ТАСС, цитирайки агенция АНСА. Градските власти са готови да обявят извънредно положение. Наводнена е и прочутата базилика на площад "Сан Марко", предаде Гласове.

По-високо ниво на водата - 190 см - е регистрирано само през 1966 г., когато наводнения има и в други италиански градове, включително Флоренция. "Този път преживяваме истинска катастрофа и няма как да няма щети", каза кметът на Венеция Луиджи Бруняро.


На жителите на града им е препоръчано, ако могат, да не излизат на улицата.

 
Обилните валежи затвориха училища в няколко южни градове, включително Таранто, Бриндизи и Матера, както и сицилианските градове Позало и Ното, според националната метеорологична служба.


В Матера, тазгодишната Европейска столица на културата, торнадо предизвика падане на дървета и лампи, като повреди многобройни покриви и сгради. Няма съобщения за пострадали.

 Виж видео ТУК!


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.