Свързани новини

01.11.2019 10:46

Лекарите в САЩ натискат да оперират дебелите деца

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Неотдавнашното предложение на американски педиатри за одобряване на бариатрични лечения за деца предизвиква опасенията, че то се ръководи главно от финансови интереси. Според критиците стомашните операции няма да отстранят първопричините за проблема, предаде RT.

Почти 10% от децата в САЩ на възраст 12-15 години и 14% от тези на възраст 16-19 години се считат за затлъстели, според най-новите данни, цитирани от Американската академия по педиатрия (AAP), базирано в Илинойс професионално сдружение.

 Почти 4,5 милиона американски юноши са силно затлъстели, удвоявайки броя, регистриран през 1999 г., казва AAP.

За да се справи с проблема, AAP препоръчва използването на бариатрични операции като безопасна терапия за затлъстяването в детска възраст. Предложението беше бързо одобрено от Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия (ASMBS) и получи благоприятно отразяване в масовите медии.


Американските лекари имат репутация, че предпочитат хирургичните решения далеч повече от своите колеги по целия свят. Много по-лесно се фактурират и представят като ефективни терапии.

От друга страна, цената на здравеопазването в САЩ е скочила рязко, като американците плащат приблизително 3,65 трилиона долара през 2018 г., според данни на правителството.


Критиците на препоръките на AAP предполагат, че детското затлъстяване трябва да се лекува с промени в начина на живот и съвети, а не да се премахва по-голямата част от стомаха от все по-нарастващото човешко същество.

„Не одобрявам този тип операция, още повече, че те не се справят с първопричините за това затлъстяване“, каза д-р Дитрих Виттел, канадски лекар пред RT.

„Това е много типично за така наречения високотехнологичен медицински подход в Северна Америка, при който храненето винаги заема задно място...Отслабването не е само функция на по-малко ядене, а на това, което човек яде, както и физическата активност, добави д-р Вител.

Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а