Свързани новини

30.03.2009 13:20

12% от българите карат без колан

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12% от водачите и пътниците в моторните превозни средства в България не използват обезопасителните колани. Това показват данните, изнесени от Европейската мрежа на “Пътна полиция” - TISPOL, след проведена акция в страните от Европейския съюз, предаде БГНЕС.


Кампанията за използването на обезопасителните колани в автомобилите се проведе по едно и също време от 16 до 22 февруари в 23 страни, членки на Европейския съюз /ЕС/, предаде БНР. Регистрираните нарушения за този период са 132 000, като за България те са 2265. Според статистиката по брой на наложените санкции страната ни е в една група с Дания, Финландия, Гърция, Литва, Холандия и Швейцария. Първенството с 41 035 наказания се държи от Германия. В челото са още Румъния с 22 016 и Украйна с 8 065. До края на годината европейската мрежа „Пътна полиция” ще организира още 7 операции. Следващата ще бъде от 20 до 26 април. Тогава органите на Пътната полиция ще следят за превишена скорост.
България е член на TISPOL от май 2008 година. До сега страната ни е участвала в подобни акции четири пъти. През декември 2008 операцията беше за проверка на алкохол. През февруари в тази за проверка използването на обезопасителни колани, а през март пътната полиция съвместно с ДАИ проверяваха товарните автомобили. Все още се чакат резултатите от тази кампания. Днес за първи път млади шофьори ще получат книжките си на официална церемония в КАТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се