Свързани новини

29.10.2019 17:26

Богдана: Подкрепям Фандъкова, защото е дясна, а София - прекрасна

Видян 3732 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Едно от най-известните лица от българската музика - певицата Богдана Карадочева, подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова. Изпълнителката отправи видеопослание преди балотажа, в което обясни защо ще гласува за нея, а не за опонентката й Мая Манолова, подкрепена от БСП.

Клипът, в който участва и самата Фандъкова, беше публикуван в нейната Фейсбук страница.

"Благодаря за подкрепата на Богдана Карадочева! София живее чрез култура и изкуство! Да продължим да създаваме, в името на града!", написа кметицата, която се бори за четвърти мандат и спечели първи тур с почти 9% преднина.

Dir.bg потърси певицата за коментар.

- Г-жо Карадочева, Вие сте емблематично лице на синята идея през целия преход. Много десни хора няма да гласуват изобщо на втория тур, защото не припознават като свой кандидат не само Мая Манолова, която е бивша депутатка от БСП, а и Йорданка Фандъкова. Затова вероятно подкрепата ви за кандидатурата на ГЕРБ ще предизвика противоречиви реакции...

- Защо? Аз съм антикомунистка, аз съм дясна и гласувам за Фандъкова.

- Тоест - за Вас тя е десен политик и подкрепата за нея не противоречи на политическите ви пристрастия, които никога не сте крила?

- Не, мисля, че няма противоречие. Мисля, че тя е дясна и си защитава позициите. Разговаряла съм с нея.

- Значи наистина харесвате Фандъкова и подкрепата Ви не е просто вот срещу Манолова?


- Харесвам я. Харесвам я, защото не е агресивна, добре възпитана, защото упрвалява спокойно и всички тези истерии около това кое не е на София... София е много хубава, аз съм родена в София, пораснала съм тук и намирам, че е прекрасна. Ето и сега има мои близки от чужбина тук, които са във възторг. Защо трябва винаги да търсим някакви негативни неща?

- Явно има хора, за които това е важно. Видяхте, че много десни избиратели реагираха остро срещу решението на рапъра Ицо Хазарта да пее на предизборно събитие на ГЕРБ, макар, както той обясни - да не е агитирал за партията?


- Защо трябва да се възмущават? Всеки има право да пее където си иска. Аз не съм пяла никъде, но това не ми пречи да харесвам и да имам предпочитания. Аз много обичам София, връщала съм се винаги с любов от всички краища на света заради моя град. Тези истерии вече - ама "Граф Игнатиев", да, бяха сложили някакви мраморни грозни неща, които ги махнаха и сега е много хубав. Има градинки, преди няколко дни бях в Докторската градинка - ами прекрасно е, центърът, от който съм аз, също много ми харесва.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец