24.10.2019 10:10

Triumph с награда от Европейския фонд за подкрепа на киното

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     На церемония в Рим наградата за развитие на копродукция на ЕВРОИМАЖ в размер на 20 000 евро отиде за проекта Triumph, който е режисиран и продуциран от българския дует Кристина Грозева и Петър Вълчанов и тяхната компания Abraxas Film. Журито, чиито членове са Фиорела Морети, Ева Пущинска и Тобиас Паузингер, бе впечатлено от тази изключително оригинална история с реална съвременна актуалност.

 Събитията, които ще бъдат свързани, едва ли изглеждат достоверни ......, но са абсолютно истински. Абсурден, но трагичен, завършеният филм със сигурност ще има много да каже за някои от най-очевидните провали на съвременното общество.

 Следващата награда за развитие на копродукция на Eurimages ще бъде връчена в Амстердам в петък 25 октомври 2019 г. на Junior Co-Production Market of Cinekid for Professionals.


Награди на ЕВРОИМАЖ за 2019г.

26-09-2019 г.  -  По време на VIIth Europe-Latin America Co-production Forum в рамките на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан  наградата от 20 000 евро отива за проекта Almamula, който ще бъде режисиран от Хуан Себастиян Торалес и продуциран от френската компания Tu Vas Voir в сътрудничество с Аржентина и Люксембург.

23-08-2019 г. - Победител е проектът The Happiest Man in the World or Lessons in Love на режисьора Теона Стругар Митевска, продуциран от компанията Sisters и Brother Mitevski. Награда от 20 000 евро по време на CineLink co-production market в Сараево.

11-06-2019 г. - Democracy work in progress на Михали Швехте и продуциран от Геновева Петровиц от базираната в Будапеща унгарска компания The Soup. Наградата е връчена по време на Международен филмов фестивал в Трансилвания.

29-03-2019 г. В Копнехаген наградата от 15 000 евро отива за Four Brothers by Peter-Jan de Pue.  Този документален филм ще бъде продуциран от Винсент Мецингер от компанията Savage Film (BE), в сътрудничество с немската компания Gebrüder Beetz.

Награда в размер на 20 000 евро, присъдена в рамките на Cartoon Movie, е за проекта, озаглавен Нежелани неща и хора от Дейвид Сукуп, Ивана Лаучикова, Леон Видмар и Агата Gorządek, копродуциран от компаниите Maur Film (Чехия), Artichoke (Словакия), ZVVIKS (Словения) & WJTeam / Likaon (Полша).

11-02-2019 г. По време на коктейл на ЕВРОИМАЖ , проведен в сътрудничество с Берлинале, наградата отиде при проекта Alcarràs от Carla Simón, който ще бъде режисиран от Мария Замора в Avalon PC (ES).


31-01-2019г.  В рамките на CineMart Co-production Market на Международния филмов фестивал в Ротердам наградата отиде за проекта  Stillborn, който ще бъде режисиран от Олга Чайдас и продуциран от компанията Apple Film Production (PL).



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален