Свързани новини

22.10.2019 09:55

Снимка на бг фотограф в топ класация на Си Ен Ен

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Снимка на младия български фоторепортер Христо Русев беше избрана сред най-добрите травъл фотографии за 2019 г. на Си Ен Ен. Фотосът е на историческия мост в босненския град Мостар.

„Всичко стана много случайно. Досега всичките ми пътешествия са били по работа. Тази година за първи път отидох на екскурзия. Приятелката ми ме накара да стана рано и да снимам моста”, разказа в „Тази сутрин” Христо Русев.

„Това е от типа снимки, които никога не бих пуснал, дори и във „Фейсбук”, защото не е моят тип фотография. Не мисля, че това е най-хубавата фотография, която съм правил. Нормална снимка, която е впечатлила някого”, каза още фотографът.

Харесва повече репортажна фотография. Най-емоционалното място за него досега са бежанските лагери в България по време на кризата през 2013-2015 г. Според него именно там прави и най-силните си снимки.

Мечтае да снима истории, които да помагат на хората и които да предизвикват повече усмивки.

От януари 2018 г. 24-годишният Христо Русев е член на Асоциацията на европейските журналисти в България. Пътува и разказва фото истории от горещи точки на света.

Той се намира над река Неретва в старата част на град Мостар. Построен е през 1566 г. По време на гражданската война в Босна и Херцеговина през 1992 г. босненските сърби нападат моста и причиняват сериозни повреди.

На 9 ноември 1993 г. сръбски танкове бомбардират моста и в края на месеца мостът е напълно разрушен. Той е съществувал цели 427 години. Свързвал мюслюманската част на града с християнската.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей