Свързани новини

20.10.2019 09:10

Учени посочват 5 причини за развиване на рак на гърдата

Видян 1896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Внезапна сърдечна смърт - това е заключението на съдебния лекар, след като момиче почина по време на час по физическо в Димитровград. Няма данни за насилие, няма и установени заболявания. В този случай предстои и досъдебното производство да бъде прекратено.


Деветокласничката почина внезапно вчера на спортната площадка в училище по време на игра на федербал.


Руски лекари изясниха какви фактори влияят върху развитието на рака на гърдата и как да се поддържа здравето на жените, съобщава БГНЕС.


Сред основните причини за развитието на болестта лекарите нареждат приема на хормонални лекарства, тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, излагането на пряка слънчева светлина, честите посещения в солариума и генетично предразположение.


"Важен фактор е наследствеността. Ако има такова предразположение, трябва да се проверявате по-често", казва Юрий Шалягин от Клиничния център за реконструктивна медицина и рехабилитация на Министерството на здравеопазването на Московска област.


Лекарите отбелязват още, че е важно да се идентифицират онкологичните заболявания в началната им фаза, тъй като в този случай вероятността за възстановяване е максимална. Специалистите препоръчват всички жени над 30 години редовно да посещават мамолог. Според лекарите мамографски преглед трябва да се прави на всеки две години, като се започне от 40-годишна възраст и поне веднъж годишно след навършване на 50 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,