Свързани новини

16.10.2019 12:10

Българското Студио Змей анимира Аз, Елвис Риболди

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   На 28 Октомври отбелязваме Световния ден на анимацията, а тази година българското Студио Змей ще посрещне празника, работейки по една световната продукция I, Elvis Riboldi – анимационен сериал, който ще се излъчва по каналите Cartoon Network и Disney Chanelв 130 територии в целия свят. Българите се включват в продукцията още през втората половина на 2018 година и се заемат със създаването на декори и анимирането на 6 епизода от първи сезон на проекта.



I, Elvis Riboldiе сериен анимационен филм, предназначена за всички възрасти,създаден от испанските компании Peakaboo Animation, Wuji House иInsomne Estudi, с подкрепата на френското студио Watch Next Media. През 2014 година проектът печели наградата на Disney Chanel на международното състезание MIFA Pitching competition, както и наградата Best Animation Project на Sitges Fantastic Film Festival.Премиерата на първите 52 епизода е планирана за средата 2020 година. Сериалът I, Elvis Riboldi, който е вдъхновен от детските книги на популярното испанско издателство La Galera, разказва историята на малко, енергично момче на име Елвис и неговите приятели Ема и Борис. Заедно те ще създават хаос в малкото градче Икария и преминават през най-различни препятствия – от пътуване във времето, през кареоке, чак до часове по физическо и битки с извънземни от други планети.



Работата на Студио Змей по тази чуждестранна продукция е значима за България, защото позиционира държавата ни на световния медиен пазар. В последното деситилетие анимационната индустрия се разраства с бързо темпо и започва да става все по-популярно различни бизнеси и държавни структури да се възползват от услугите ѝ.



Студио Змей е създадено през 2015 от съоснователя му Димитър Петров. По време на своята работа за популярната продукция на Cartoon Network – Gumball, той започва да развива идеята за сериал, вдъхновен от българския фолклор. Така се ражда Златната ябълка – първият проект на студиото, който бива последван от още много продукции.



С разрастването си Студио Змей те превръщат в своя цели развитието и разрастването на българската анимационна индустрия и връщането на артисти от чужбина. Те се стремят да запазят таланта в родината ни, като предоставят на младите професионалисти работни места и интересни проекти.


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец