Свързани новини

03.10.2019 10:10

Историята на Левски оживя в страхотна експозиция

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 200 документи от "синята" история. Разбира се - доста трофеи, медали и ценни фланелки на бивши играчи.


Може би най-ценната от тях пристигна от Музея на спорта в София. Става въпрос за последната фланелка на Георги Аспарухов - Гунди от сезон 1970/1971 г.


Тя бе представена от човека наследил го с №9 - Георги Цветков. С видео обръщение от САЩ пък се включи синът на Гунди - Андрей, който сподели:


    "Горд съм, че екипът на баща ми, ще се завърне в неговия дом. Сърцето ми обаче, както и неговото, винаги са били там".


Сред най-значимите гости на церемонията бяха Стефан Абаджиев - Теко, Кирил Ивков, Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Наско Сираков и Ники Илиев.


Всеки от тях дарил по нещо на музея, а по думите на организаторите, най-големият дарител е Николай Илиев, някогашният емблематичен бранител на тима. Големият лидер на отбраната от 80-те се е разделил с всяка своя футболна реликва, за да бъде богата експозицията в музея на Левски.


Наско Сираков пък дари "Бронзовата" си обувка за голмайстор №3 на Европа.


Присъстваха и играчи от по-близкото минало като Георги Иванов - Гонзо, Димитър Иванков, Елин Топузаков, Александър Александров, Станислав Ангелов и др.


Естествено, да уважат церемонията дойдоха и играчите от настоящия тим, предвождани от Петър Хубчев, който също има своя принос към историята на клуба.


    "Създадохме тази клубна експозиция, за да възродим историята на Левски, да покажем историята на Левски, която поради една или друга причина е била скрита дълги години. Имало е велики победи, имало е и трудни моменти, но Левски няма от какво да се срамува в история си. Искаме да покажем това, което е характерно за Левски - свободата", заяви на откриването Илия Христов, председател на Сдружение "Сини сърца".


Изпълнителният директор Павел Колев пък заяви:


"Виждам тук много хора, които са част от историята на този клуб, има и много, които не са сред нас, но те ще останат завинаги в сърцата на всички, които обичат синята идея. Те са дали много за това Левски да бъде символ на всички онези ценности и идеали, които се надяваме с този музей да възкресим отново".


От днес намиращата се в Сектор "А" на "Герена" експозиция ще бъде отворена за всички фенове, желаещи да я разгледат.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.