Свързани новини

18.09.2019 11:11

Не пратиха хеликоптер да спаси тежко пострадала в Пирин

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Оказва се, че да се спаси пострадал човек в планината с хеликоптер, е почти невъзможно заради изключително сложната процедура по организиране на полета, лесна е само за шеф на НС. Във вторник жена падна от връх Джангал в Пирин. При инцидента тя пострада много тежко. Въпреки опитите на институциите да организират акция по въздух, хеликоптерът не е излетял, защото, докато се свършат всички процедури се стъмнило. Наложило се е жената да се спасява с наземна акция, която продължила часове наред.  „Не знаем как е паднала жената. Сигналът за инцидента пристигна при нас към 16.00 ч. Започнахме спасителна операция. Пострадалата е била сама. Беше в тежко състояние, говореше трудно. Тя е паднала от 20-30 метра височина”, разказа в ефира на Здравей, България доброволецът Благовест Обецанов. По думите на  планинския спасител Атанас Уков, ако е имало хеликоптер, жената е можело да бъде спасена много по-рано.
При достигане до пострадалата в 20.20 ч. са установени черепно-мозъчна травма, тежки фрактури на долните крайници, таз и на горен крайник (травми далеч по-сериозни от тези на Караянчева).
Ситуацията, при която пострадал е някои от управляващите далеч не е такава. В подобни случаи организацията на полета е изключително експресна. Припомняме, че за значително по-лека травма на шефката на Народното събрание Цвета Караянчева веднага бе изпратен вертолет, който да транспортира по най-бързия начин управляващата от Шумен в София. От цялото това бързане тя дори не се сети да вземе със себе си пострадалото в пътнотраспортния инцидент дете, което бе оставено за лечение в Шумен. В същото време четвърти ден опитите да бъде потърсено мнението на пострадалото семейство в катастрофата с Караянчева удрят на камък. Повече от 100 часа след катастрофата никои не съобщава, какво е състоянието на детето, пострадало при удара с колата на НСО.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 18.09.2019 12:55

    Като влезе в управлението, ще почнат да я спасяват по-бързичко, засега така ще е...

  • 002 За изоставеното от Цвета К. ранено дете и разкарания Сънчо 18.09.2019 12:26

    ЗЕдин е град е добър за живеене, когато е добър за децата“, твърди кметът на София. Освен за градовете, тая работа трябва да важи и за държавите. Но защо ли наричащата се Първи човек в държавата председателка на парламента Цвета Караянчева не взе със себе си на хеликоптера от шуменската до Правителствена болница раненото в катастрофа с нея при неизяснени засега, но познати ни от други казуси на НСО обстоятелства, 10-годишно дете? Ако го беше направила, щеше да направи добро, да се прояви като истинска майка и баба по дух, като православна християнка и като стъпил на земята на човек. И щеше да спечели овациите на нацията, в чиито очи парламентът крета с 10-15% доверие в различните допитвания. Никой нямаше да следи в коя кръчма и до колко в малките часове на нощта с кого си е прекарвала почивния ден за сметка на данъкоплатеца. Тя не направи онова, което не пиарът – инстинктът трябваше да й подскаже, а в същия ден друга интересно ( да не кажем по-твърда дума) управлявана институция като БНТ разкара от Първи канал, както е правилно да се каже на български език, при това навръх 60-годишнината си, единствената останала от онези времена рубрика. Тя е наричана нежно Сънчо поколения наред, а иначе позната като рубрика с названието Лека нощ, деца. Другата е По света и у нас. Човек би приел, ако на нейно място беше тръгнало нещо гениално. Но не би. Толкова си могат. Рушат и не успяват нищо да съградят…

  • 001 Anonimen 18.09.2019 12:24

    Важнотое, че е излетял за ключицата на Виетнамската Пекинка!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат