Свързани новини

12.09.2019 11:10

София градски вибрации – 140 удара в минута

Видян 2055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С аудиовизуално представление, създадено специално за деня на София, ще отпразнуваме 17 септември тази година. Музика на живо, вълшебни гласове, модерно звучене, VJ шоу и 3D мапинг – всичко това ни очаква в празничния спектакъл „София градски вибрации – 140 удара в минута“. Шоуто ще бъде проведено на площад „Княз Александър I“ и ще бъде отворено за всички граждани и гости на града.


„София градски вибрации – 140 удара в минута“ ще представи образи от звуци и картини, сътворени от популярни млади творци от различни жанрове и стилове, които изграждат пулса на града ни до кулминацията от 140 удара в минута. На сцената пред Националната художествена галерия ще се качат Деси Андонова, Ина Кънчева и Космическите гласове от България. Музиката за деня на София е създадена от Иван Шопов и пианиста Димитър Бодуров, а сред изпълнителите, които ще вземат участие в шоуто са цигуларката Бояна Желязкова, тромпетистът Нейко Бодуров и перкусионистът Петър Йорданов – Бъни.


Визията и 3D мапингът на „София градски вибрации – 140 удара в минута“ са дело на Весела Данчева и екип от Компот Колектив – автори на едни от най-представителните съвременни анимации за България.Сценарист на дикторския текст е Йоанна Елми – един от първите стипендианти на Национална стипендия „С усилия към звездите“, а гласът зад кадър е на младия актьор Мартин Димитров.Визуалното шоу по време на концерта ще бъде създадено от Лора Шопова.


„Желанието ни беше да намеримобща алегория между празника на София и140-та годишнина от обявяването й за столица. Затова се спряхме на едно сърце, на „пулс140“ – усещане за приповдигнатост и радост. Именно артистите са сърцето на един град – хората, които непрекъснато са развълнувани от нещо, творят, будни са и имат позиция. Това е нашата сила и състояние на младостта – неспирно търсене и движение, пълно с вяра, надежда и любов. Избрахме си абстрактни форми, дори наивистични, но базирани на историята и на спомените, това което винаги ще ни свързва със София, където и да сме, гледайки напред“, каза Ина Кънчева, продуцент на спектакъла.


Спектакълът е посветен на деня на София и 140-та годишнина на града като столица на България и ще започне в 20:30 на 17 септември на площад „Княз Александър I“.Поканата е за всички граждани и гости на столицата, а входът за събитието е свободен.


Събитието се организира от Столична община и фондация „Културни перспективи“  в партньорствос Министерство на образованието и науката в рамките на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019.


Проектът е част от КУЛТУРАМА – фестивал на фондация „Културни перспективи“.


Повече за „София градски вибрации – 140 удара в минута“вижте тук: http://bit.ly/2lIpLJT



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей