Свързани новини

11.09.2019 09:35

Джак Ма се оттегли от Алибаба

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският предприемач Джак Ма, основателят на онлайн платформата Алибаба, която е най-голямата компания за електронна търговия в света, се оттегля като председател на съвета на директорите, информира Асошиейтед прес. Ма се оттегля като част от плана за предаване на ръководството на компанията, обявен преди година. Това се случва в момент, когато бързо променящият се сектор е изправен пред несигурността, породена от американо-китайската търговска война. През септември 2018 година, когато навърши 54 години, той се отказа от поста изпълнителен директор.


Ма ще остане член на Алибаба партнършип - група от 36 души, които имат правото да номинират по-голямата част от съвета на директорите на компанията. Успехът и колоритният му начин на живот го направиха един от най-разпознаваемите китайски бизнесмени. Компанията в момента се оценява на 480 млрд. долара, а Ма е най-богатият човек в Китай с лично богатство от 38,6 млрд. долара, допълва Би Би Си. Бизнесменът е роден в бедно семейство в източния китайски град Ханчжоу и започва кариерата си като учител. Купува първия си компютър на 33-годишна възраст и е изненадан, когато в резултатите от търсенето му за "бира" не излиза нито една китайска марка. Без компютърно образование, той основава Алибаба в апартамента си, след като убеждава група приятели да инвестират в начинанието му. През 1999 г. Ма създава Алибаба, за да свърже китайските износители с американските търговци на дребно. Компанията обаче вече пренасочи вниманието си към обслужване на растящия потребителски пазар на Китай. Вътрешният бизнес е допринесъл за 66 процента от приходите от 16,7 млрд. долара, отчетени през тримесечието до края на юни.


Снимка: globallookpress



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!