01/02

Свързани новини

09.09.2019 16:09

16 световно известни майстори на акварела в галерия Нюанс

Видян 1867 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА  


АКВАРЕЛ


16 световно известни майстори на акварела


11-29 септември 2019г.


откриване 18:30ч.


  Галерия Нюанс има удоволствието да ви покани на “Международна изложба акварел”, където ще имате възможност да видите произведения на 16 световно известни майстори на акварелното изкуство.


Поканените художници  са от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция ще представят по две свои творби. Те са членове на различни международни акварелни организации (American Watercolor Society, National Watercolor Society, Royal Watercolour Society, Royal Institute of Painters in Watercolours) и редовно участват в международни фестивали и изложби.


Акварелът е техника, която не позволява грешки. Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен. Между 11ти и 29ти септември ще имате удоволствието да се насладите на една изложба, която улавя широк спектър от техники и сюжети, а чрез тях представя на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници работещи в областта на акварелното изкуство.


Всеки от 16те участници в изложбата споделя негов собствен свят, от една страна чрез сюжетите си, а от друга чрез лично неговия технически замах, усвоен и развит до съвършенство. Част от авторите канят зрителя в съновни и абстрактни светове, изградени от тяхното собствено въображение. Други обезсмъртяват натюрморти с хиперреалистична точност, а трети разказват за бита и културата на собствения си народ. Колкото и да е различна работата на авторите, всяко едно изображение е родено  от съзерцание и чистосърдечно възхищение от света около нас и този в съзнанието ни. Съвременността рядко ни оставя възможност да се огледаме и да се насладим на красотата, която ни заобикаля, прикрита зад паравана на ежедневното. Този личен, потаен процес на вглеждане и възприемане на околният ни свят е източник на удоволствие и механизъм за осмисляне на съществуването. В рамките на изложбата ще съпреживеете изживяванията на авторите, породени от съзнателно търсене на красивото и изящното, там където не винаги се очаква да бъде открито.


   На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще проведе тур в галерията, където ще разкаже за всеки изложен автор и неговите картини. Евгения, като съосновател на творческа група «Art-Holidays», лично работи със световни майстори на акварела, организирайки техните майсторски класове и изложби в Русия, България, Испания и Италия. Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, тя ще направи интересно и различно представяне.


Галерия “Нюанс” ще представи лимитиран брой каталози за изложбата, които ще можете да закупите. Също така ще имате възможност да се сдобиете с автографи на някои от художниците, които ще присъстват лично на откриването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне