Свързани новини

09.08.2019 11:38

Измамница изпраща туристи в несъществуващи хотели

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на морето. Тя събира пари и ги праща на несъществуващи адреси. Елка Николова се издирва от софийската, пернишката и варненската полиция. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Една от жертвите на измамата разказа пред NOVA как е била излъгана.


„Видях обява в интернет. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона, ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето. Преведох 289 лв., което е 50% от цената на 6-дневната ни почивка. Стигнахме до указаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. Имаше само една нива”, разказва измамената, която пожела да остане анонимна.

„Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя.

„Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва, са откраднати от различни хотели”, сподели още жертвата на схемата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма