Свързани новини

06.08.2019 10:08

Банкерът Кюлев намесен в разграбването на Ванга?

Видян 4753 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Кой е Димитър Вълчев? В Петрич едни ще го тутуловат бивш градски прокурор, а други – сина на Ванга. Пророчицата го взема под крилото си като момче. Тя го кръщава, което прави и за други 15000 деца. Но за Митко тя поема неговото образование в София и много други грижи. Той е главно действащо лице в основаната през 1994 г., покрай построяването на храма й нейна фондация. Прокурорът, минал и през главната прокуратура обаче си няма представа в какви мръсни истории ще замесят неговото чисто магистратско име.
Вълчев бе един от пословичните с честността си юристи на върха на съдебната система. При Филчев отказва да го назначат за окръжен прокурор в Благоевград, явно като знак на протест срещу властващата тогава в институцията диктатура. И пак като на свестен и неподкупен му повериха изключително тежкото за вътрешен човек прословуто дело, свързано с даването на имоти на магистрати за без пари край морския бряг в Приморско. Преписката е пълна с конфликти на интереси и от нея бягаха повечето прокурори. Вълчев имаше смелостта и професионалната доблест да я поеме. Сред другите дела, по които е обвинител също има немалко заплетени казуси.
Най-най от тях обаче безспорно е наследството на неговата духовна майка. Даже близкият му приятел - покойният Светлин Русев в старо свое интервю не казва осиновен ли е бил прокурорът от Ванга. Може би най-показателно е доверието й в юриста, защото решила да вдигне черква, тя го изпраща като свой човек в инициативния комитет. В него влизат заместник-кметът на града, банкер от фалиралата местна Бизнесбанка, архитектите Лозан Лозанов – баща на ексшефа на СЕМ Гого Лозанов, и Богдан Томалевски, както и Светлин Русев.

Те пускат слуха,

че са избрани от пророчицата. На въпрос на журналист защо е недоволна от членовете на този комитет след като сама ги е избирала, Ванга отговаря: ”О, аз ги избрах...Те сами си се избираха !” Тя и после се оплаква, че “тези хора правят каквото си искат с мен и от мое име”, защото гадателката е твърде болна и на легло и не може да им противостои. Вероятно е била недоволна от случващото се с делото на живота й и с парите й, защото в единствения официален документ за наследници, издаден от община Петрич под № 908/14.11.1996 г. категорично посочва, че наследницата на Ванга е сестра й. “Не би и могло да бъде иначе, защото “синът” Димитър Вълчев, който е прокурор на Петрич, си имаше живи, здрави и прави родители - Мара и Вълчо Вълчеви в село Капатово, Петричко. Той е кръстен от моята леля, както още 15 000 други деца. Когато стана гимназист и дойде в града, Ванга го взе на квартира при нея. И въпреки че не е бил пълнолетен, на моята леля и през ум не й е минавало да го осиновява”, твърди племенницата на Ванга Красимира Стоянова.
Храмът е построен, а на 14 октомври 1994 г. е извършено освещаването на църквата. Наследниците обаче негодуват, защото само седмица след това според тях започва  присвояване на имота. На 21 октомври 1994 г. Ванга дава пълномощно на прокурора Димитър Вълчев, нейния “син”, на шефа на инициативния комитет д-р Димитър Наполеонов и на шефа на Бизнесбанка в Петрич Ангел Манчев, в което единствено пише, че тази църква ще функционира и ще носи

приходи, с които да се разпореждат






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е