Свързани новини

23.03.2009 15:42

Чай за всичко

Видян 3302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайска поговорка гласи, че „болестта се лекува, когато се преглътне“. Тъй като чаят в страната на изгряващото слънце се пие през целия ден, преобладаващите очаквания са той да поддържа едно оптимално здравословно състояние. Често хората лекуват леките болести с пиене на чай и се оказва, че това не е грешка, защото целебните чайове съдържат много полезни и здравословни съставки.


В България също се предлагат продукти от китайската медицина и аюрведа - „Здраве от Изтока“. Производителите буквално са помислили за всичко, когато са смесвали билките за своя чай. Един от най-популярните е чаят за отслабване с листа от бамбук, кайсия, лотос и зелен чай. Гинко билобата, която се добавя към напитката пък е с антиоксидантен ефект и намалява холестерола. Той се препоръчва за хора, подложени на психическо напрежение и умствен труд. Предлагат се и чайове за регулиране на кръвното налягане, за намаляване нивото на кръвната захар, както и подпомагащ черния дроб.


За напитката с жасмин се твърди, че отваря сетивата и прочиства кръвта. Чаят с женшен пък се препоръчва за дълголетие, а джинджифилът гони простудата.


Най-интригуващи обаче са чайовете, помагащи при алкохолна зависимост и за отказване на цигарите. Те спадат към категорията тонизиращи. Действат като отстраняват гадене, махмурлук, главоболие и виене на свят. Също така създават неприязън към цигарите.


Обикновения трапезен чай струва 2.50 за 20 филтър пакетчета. Този със специална насоченост е на двойна цена, но в кутията се съдържат 30 пликчета. Според специалистите 1-2 чаши дневно са напълно достатъчни за постигане на желания ефект. Те съветват да се пие между две хранения и да не бъде нито много топъл, нито твърде охладен.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.