Свързани новини

30.07.2019 12:02

Токсичните пестициди на Бразилия тровят хората по целия свят

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Прегръщането на Бразилия на силно токсични пестициди - правителството одобри 262 досега тази година и разхлаби наредбите за това, което се счита за "изключително токсично" - засяга хората далеч извън границите на страната, заяви експерт пред RT.


„Забранените от ЕС пестициди се произвеждат в ЕС, изнасят се и след това се връщат към гражданите на ЕС чрез храната, която ядем“, каза за RT журналистът по околната среда и член-основател на експертния център към Green Economic Institute Оливър Тикел. Той обясни, че като един от най-големите износители на соя в света, Бразилия доставя значително количество фураж, който говедата и други животни в световен мащаб консумират. Европейските потребители нямат представа, че това, което ядат, може да се подхранва със соя, напръскана с високо токсични пестициди.


 „Всъщност проблемът засяга хората по целия свят чрез селскостопанския износ на Бразилия", твърди Тикел.


ANVISA облекчи правилата за пестициди миналата седмица в Бразилия, което предизвиква масивна реакция от страна на екологичните групи, правозащитните организации и защитниците на безопасността на храните. Про-бизнес правителството на президента Жаир Болсонаро вече одобри 262 пестицида тази година, 82 от които са класифицирани като "изключително токсични".


Десетки пестициди, забранени или строго регламентирани в ЕС, включително паракват и хлорпирифос, вече бяха разрешени за употреба в Бразилия, преди Болсонаро да поеме властта и страната използва приблизително 400 000 тона пестициди годишно, според Human Rights Watch.


© Global Look



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.