Свързани новини

30.07.2019 10:12

Ванга разкрила опит за самоубийство на Тато

Видян 3815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Живков, опитал си да се гръмнеш, но пистолетът е засякъл”. С тези убийствени думи Ванга посреща на прага си при неговото първо посещение при нея Тодор Живков. Председателят на Държавния съвет на Народна република България прави знак на охраната да чака на двора, моли дъщеря си Людмила, която го е довела, също да изчака. Тато иска да остане насаме с петричката врачка.
Както твърди внучката му Жени Живкова, вече на четири очи той моли Ванга да продължи своя разказ. Тя му споделя видението си. Живков е повече от впечатлен. Когато се връща в София събира семейството си и признава Ванга за жена със свръхестествени способности. Никой друг не знаел, че попаднал в полицейска обсада през нелегалния си период, той сериозно обмисля дали да не използва секундите преди да го хванат, за да си тегли куршума. В крайна сметка не се решава.
Дали след това е уловен? Дали точно при тази акция, за да се спаси, той приема да стане агент на тайната царска полиция на Гешев? Отговорите на тези въпроси ще останат тайна и загадка за всички. Вероятно ги е знаела само Ванга.
Семейството на Тато било шокирано. На никого той не бил признавал, че в партизанските години, обсаден от полицията, направил опит за самоубийство. Но пистолетът му действително засякъл. Само той знаел за този епизод от живота си. Не бил споделял това дори с най-близките си. След тези думи соцлидерът, чиято дъщеря Людмила Живкова била доста приближена на прорицателката, не само прекратил разработката на Държавна сигурност, но и станал почитател на ясновидката.
Петричката врачка сериозно се е подготвила за своята среща с Първия. Причината е, че нейната ситуация по онова време е доста сходна с неговата, когато е бил на прага на самоубийството.
Тогава срещу Ванга непрекъскнато текат доноси, че прави милиони от мъката на хората, а не им познава и ги лъже. На всичкото отгоре вярата в нейните свръхестествени способности подкопава комунистическата идеология. Все пак тя се основава на тезата, че светът е материален и изключва всякаква мисъл за задгробен живот и духовна енергия.
Икономическа милиция прави серия от обиски в къщата на Ванга, както е разказвала не само гадателката, но и всичките й близки. Не е трудно човек да се сети, че основната цел на обиските е намирането на златото и валутата, които според народните предания тлябва да са планини в малката къщичка на врачката.
Журналистката Светослава Тадаръкова твърди, че съкровища наистина са намерени, но не в големи размери: “Ванга заминава за някъде и милицията влиза в дома й, обръща всичко наопаки. Имало е много грозни неща, според разкази на хората. Имало е гавра с бельото й, милиционерите са налагали сутиените й по себе си, правели са си майтапи, "молели" са се на иконите й: "Богородице, кажи, къде са парите на Ванга?" Като се връща, Ванга заварва къщата си обърната надолу с главата...” Тя разказва и петричка легенда, според която милиционер си харесва един от пръстените на Ванга и го открадва. Подарява го на приятелката си. Много по-късно жената отива при Ванга да й гледа с пръстена на ръката. Тя разбира, че това е нейният пръстен и й казва. Жената много се разстройва, защото не знае че приятелят й го е откраднал от пророчицата. Връща го на Ванга, а тя й прощава”.
За да защити своята приятелка, Людмила Живкова се намесва на страната на Ванга, на която не само е върнато почти всичко отнето, но и наказват заради нея началника на Районното управление в Петрич Коста Михалчев, като го разжалват.
Това не е единственият случай, когато дъщерята на Тато спасява дружката си. По спомени на проф. Попвасилев, ако не била своевременната намеса и връзките на Людмила Живкова, гадателката щяла да предаде Богу дух още през 70-те години: “Ванга се разболя от бронхопневмония и щеше да умре, Людмила настоя да я лекуват


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и