Свързани новини

18.07.2019 10:11

Топмузей в САЩ дава пари за Бузлуджа

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топмузей в САЩ дава пари за Бузлуджа. Фондация Getty обяви 10 нови гранта като част от инициативата Запазване на съвременността, която ще финансира необходимите изследвания, тестове, анализи, планиране и/или поддържане на иновативни сгради от ХХ век. Те варират от монумента на Бузлуджа от съветската епоха до извисяваща се изложбена зала и от изобретателна железопътна гара до любима църква.


Приличащ на НЛО, кацнало на Шипченския проход в Стара планина, бруталисткият монумент е построен в чест на 90 - годишнината от основаването на българската социалистическа партия. Той е един от най-популярните обекти в България до края на комунистическото управление, пише The Getty Iris.


Дископодобната структура и придружаващата я кула ще бъдат подложени на задълбочен анализ, за ​​да се определи най-добрият възможен природозащитен подход, както и нова обществена цел.


В списъка на Getty влизат още: Италиански конгресен център Торино Еспозициони, следвоенна ЖП гара Бейра в Мозамбик, известният модернистичен дом на поклонението в сърцето на Средния Запад - Северна християнска църква, Колумб, Индиана, САЩ; Аржентинският университет на открито в бетон и камък, Escuela Superior de Comercio Мануел Белграно, Кордоба, Аржентина; Лаборатория за Химически технологичен факултет на Техническия университет в Каунас, Каунас, Литва, Националният музей на Уганда, Кампала; Драматична аудитория в образователен комплекс в Испания - Paraninfo в Universidad Laboral de Cheste, Испания; Морското уединение на новаторски женски дизайнер - Вила E-1027, Roquebrune-Cap-Martin, Франция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци