Свързани новини

09.07.2019 15:17

София и Слънчев бряг са топдестинациите на България за Трип Адвайзър

Видян 2511 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата световна платформа за туризъм Трип Адвайзър подреди своята годишна класация на българските дестинации на базата на мненията, написани в нея от 30 000 гости от страната и чужбина. Не е изненада, че София, която бележи удивителен ръст на туристопотока през последните няколко години оглавява ранглистата. Ситибрейковете са новата европейска мода, която измества традиционните морски ваканции, а българската столица бързо се развива като атрактивно място за неколкодневните екскурзии, благодарение както на лоу-кост авиокомпаниите, така на вече над 5000 апартамента под наем по различните системи за настаняване в реални домове, а също и с луксозните си хотели.


Въпреки всичкия негатив, Слънчев бряг е втори в подреждането в допитването до наши и международни туристи. Най-големият ни курорт изпреварва морската столица Варна, която предлага комбинация на градски и рекреативен отдих. Фактът, че крайбрежните ни курорти заемат призови позиции е показателен, че този тип туризъм продължава да се радва на популярност и одобрение. Европейската столица на културата Пловдив е на четвърто място. Световната ни скидестинация Банско е на пета позиция. В десетката са още 4 морски дестинации: Созопол, Св.Влас, Несебър, Бургас и – изненадващо – Поморие е 11-а, следвани от още крайбрежни: Златни пясъци, Балчик, Приморско. Шокираща на пръв поглед е седмата позиция на Перник, но тя е обяснима с придобилия голяма слава през последните години кукерски фест Сурва.


Чак 20-а е спастолицата Велинград, Сандански е едва 29-и, Сапарева баня е 36-а – има какво да се работи по рекламата на балнеотуризма ни. Незавидното 38-о място е на Албена е показателно, че комплексът е в голяма имиджова криза. Лош маркетинг показва едва 49-ото място на столицата на розите Казанлък, където е и уникалната тракийска гробница – част от Световното наследство на ЮНЕСКО.



1.    София


2.    Слънчев бряг


3.    Варна


4.    Пловдив


5.    Банско


7.    Перник


12. Златни пясъци


15. Велико Търново


17. Боровец


20. Велинград


21. Пампорово


23. Лозенец


29 Сандански


35. Копривщица


38. Албена


41. Трявна


46. Хисаря


49. Казанлък


50. Видин



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне