01/02

Свързани новини

03.07.2019 12:03

Българин с 6 акта заради паркиране в Швеция, без да е напускал страната ни

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж от Велико Търново получи шест акта за неправилно паркиране в Стокхолм, без изобщо да е напускал България, разкрива Bulgaria on AIR. Глобите са за кола, която продал преди шест години.


През август 2013 г. Райко Раков продал автомобила си на мъж от село Петко Каравелово. Сделката за покупко-продажба се случила при нотариус. Още в същия ден договорът е заведен в Местни данъци и такси и КАТ – Велико Търново.


Шест години по-късно обаче Райко получава по куриер глоби за неправилно паркиране на вече продадения автомобил в Стокхолм.


"В един щастлив момент получавам две писма, отварям и пише само номера на колата и моето име и адрес за глоба за неправилно паркиране в Стокхолм", разказва той.


Райко Райков направил справка и се оказало, че нито новият собственик, нито автомобилът са напускали границите на страната в последните шест години. Когато обаче започнал да разнищва случая се оказало, че глобите всъщност са не две, а шест.


"76 лв. и стотинки български пари, всяка от тях. Първо се опитах да видя в компютъра на КАТ дали колата се води на мое име, оказа се, че се води. Аз съм записан като първи собственик, а като нов собственик е записан купувачът. Десет дени след продажбата колата трябва да се прехвърли на новия собственик – това не е направено, служба Регистрации също не са го направили. И след това подадох жалба в прокуратурата", разказа още Райков. Два месеца след подаването на жалбата все още няма развитие по казуса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.