24.06.2019 11:22

Мис Илинойс Кристина Дечева: Kрасотата е субективнa

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Кристина Дечева живее в Съединените щати и е част от Малката България, както наричат Чикаго нашите сънародници отвъд океана. Кристи покорява Страната на неограничените възможности с чар и красота, но и с интелект.

Миналата година тя спечели титлата "Мiss Windy City", след което завоюва и короната на "Miss Illinois" в рамките на конкурса "Miss USA Earth". На подиума на националния кръг Кристи блестеше с очарование, представяйки не само американския щат, изписан на лентата ѝ, но и България, защото не се срамува от своя произход и гордо заявява от къде са корените ѝ. Тогава тя се класира в топ 20, преборвайки над 36 претендентки за титлата и си тръгна като истински победител - с достойнство и удовлетворение, че е направила първата крачка към по-големите върхове в живота си. Кристи притежава всички качества, с които да завладее световния моден пазар. Именно това забелязаха и от Pixton Swimwear , които ѝ присъдиха наградата "Best Sweamwear", превръщайки българката в свое рекламно лице.

Само преди ден Кристи кацна на летище София и макар че все още не се е отърсила от умората, тя разказа пред Life.dir.bg за дългия път от родния дом до космополитния град на ветровете. За светлините на прожекторите, обективите на фотоапаратите и тайните на красотата, разберете от нея самата.

Как се чувстваш отново в България?


Наистина страхотно! Посещенията на страната ни ме правят много щастлива. Ако трябва да определя България с една дума, то тя ще бъде "дом", който винаги ще заема специално кътче в сърцето ми. Тук съм родена и първите ми спомени ме връщат обратно на това място. Картините, които пазя в съзнанието си, са изградени от носталгия и любов, затова чакам с трепет времето, в което отново ще се прибера.

Къде си родена?


На юг (смее се), в малък, но изключително живописен и спокоен град, който граничи със съседна Гърция. От Петрич съм и го казвам с гордост, защото го обичам. Областта е страшно красива, мозайка от различни типове релеф, природата е невероятна и има толкова забележителни храмове и църкви, които си заслужава да се видят.

Кога за последно беше тук
?

Миналата година. Старая се да планирам графика си така, че да мога да прелитам океана поне веднъж на 12 месеца. По принцип това се случва през лятото, когато разполагам с повече свободно време. И все пак е крайно недостатъчно. Искам посещенията ми да бъдат по-чести, а престоят ми - по-дълъг, но засега просто няма как.

Кое беше първото нещо, което искаше да направиш, щом се прибереш?

Да прегърна силно своите баби и дядовци. Това са хората, които обичам безкрайно и раздялата с тях винаги е ужасно болезнена. Когато съм далеч от тях, изпитвам огромна тежест и непреодолима липса. След толкова дълго отсъствие е неописуемо да се озова в обятията им, емоцията е така силна, че светът сякаш губи значение. В този миг забравям за всичко и отново ставам онова малко момиче от детството си, което виждаше живота по различен начин - съвсем не толкова обременен и изграден от малки, но прекрасни мигове. Няма как да опиша точно чувството, защото то граничи с магия.

На колко години беше, когато напусна родината и се премести в САЩ?

Бях едва 8-годишна, което ще рече, че тъкмо бях завършила втори клас, когато тръгнахме за Америка.

Била си наистина малка, но достатъчно голяма, за да помниш. За теб, като дете, беше ли плашещо да замениш познатата обстановка с толкова различно място?


Всяко ново начало е страшно, защото е нещо неизвестно. Възрастният човек е изправен пред същия проблем, ако реши да гради повторно живота си на чуждо място. Тогава какво остава за едно дете, за което дори смяната на училището, може да предизвика тревожност? Но с времето привикваш, започваш да се вписваш в обстановката, да създаваш познанства и приятелства... Неизбежно, но и наложително е.

Миналата година, в рамките на 3 дни, спечели 2 престижни корони за красота в Америка. Това е голям успех. Избраха се за най-красивата жена в щата Илинойс към конкурса "Miss USA Earth". Очакваше ли победата?


Със сигурност я исках, като всяка претендентка, защото в крайна сметка за това се явяваме, но не я очаквах. Когато обявиха името ми, не можех да асимилирам случващото се. В продължение на, може би, 3 минути просто стоях и се опитвах да се опомня. Изненадата, че нещата се случиха точно както ги исках, беше голяма... но ме хвана малко неподготвена. Всичко се разви на страшно бързи обороти. Щастието дойде после (смее се).

Повечето хора гледат с пренебрежение на този тип конкурси...

Така е, но в "Miss USA Earth" не всичко е само красота, макар, разбира се, тя да има роля. Това е по-скоро организация, която се гради на екологично съзнание. Всяка участничка трябва да застане зад определена кауза и да даде своя принос за наболял екологичен проблем в световен мащаб. Хората вероятно не осъзнават, че има тежест, която не е свързана с опасения дали вечерната ти рокля е подходяща или дали грима ти не се е размазал. Участието ти в конкурса е обвързано с отговорности.

Каква беше твоята платформа?


"Пестене на водата", в която между всички инициативи, които поех, бяха и образователни лагери за деца от 12 години, на които те се учат на полезни навици и как да не разхищават този природен ресурс. Вярно е, че все още не сме изправени пред световен дефицит на водата, но трябва да мислим отрано за бъдещето. Ако не се предприемат нужните мерки, със сигурност ще се окажем пред голям проблем. Заради глобалното затопляне нивото на океана се покачва, а прясната вода от ледените шапки се изчерпва. Едва 2,5% от водата е годна за консумиране! Какво ще стане когато температурите се покачат? Въпросните ледени шапки, ще се разтопят в океана... Ако не обърнем ефекта на глобалното затопляне, тогава ще изчерпим питейната вода. Това наистина е заплаха. От няколко години учените и медиите се опитват да ни предупредят, но никой не приема нещата на сериозно. Проблемите трябва да се изкореняват, да се предотвратяват, не да се мисли за решение, след като настъпят.

Като модел имаш много постижения. И до днес имаш ангажименти в тази сфера. Кога за първи път влезе в индустрията?


Бяха на 18 години, тогава взех решението, че искам да се изявявам пред фотографските обективи, но после прекъснах всичките си изяви.

Защо?

Понеже започнах да уча в University of Illinois in Chicago.

Каква специалност избра?


Записах Наказателно право и Социология. Не беше лесно, но считам, че е правилният избор и мога да се похваля, че успешно се дипломирах. В университета се отдадох изцяло на ученето и се стараех да бъда сред най-изявените студенти. Бях вицепрезидент на комисия, която имаше задачата да организира събития за студенти с интерес към специалността Право. Също така съм организирала семинари, на които дошлите могат да разберат повече за спецификите и процеса на правното училище. Не на последно място отговарях и за подготовката на изпитите SAT, които имат голямо значение в образователната система в САЩ.

След това се върна изцяло към модата?


Не само. Вярно е, че да съм модел ми носи удоволствие и определям тази професия като страст, но след завършването започнах работа в корпоративна правна фирма в центъра на Чикаго.

Значи красивите и умни жени, които работят в адвокатски кантори, не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей