Свързани новини

21.06.2019 10:44

Сандвичите с бекон и пърженото пиле повишат риска от деменция

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ключов виновник за много от животозастрашаващите съвременни епидемии - като детските хранителни алергии, диабет тип 2, болестта на Алцхаймер, сърдечни заболявания и рак - вероятно са клас токсични вещества, които се намират в ежедневно преработените храни, разкриха учени на конференцията на Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN) в Глазгоу.


Тези вещества се наричат крайни продукти на напредналата гликация (AGEs). Те се срещат до някаква степен във всички храни, но се намират в зашеметяващо високи нива в храни с високо съдържание на протеини и високо съдържание на захар, като пици, бургери, бекон и колбаси.


Тези вещества се увеличават, когато тези храни се приготвят при много високи температури - т.е. изпечени или пържени, вместо на пара или варени.


Голямата топлина кара техните протеини и захари да реагират заедно, правейки продуктите примамливо запечени, но също така създават изключително високи нива на AGE.


Съединенията се срещат естествено в други храни, но съществуват на много по-високи нива в преработените храни - така, например, средната порция пица с тънка кора ще съдържа стотици пъти повече АГЕ от яйца на очи.


През последното десетилетие учените установиха, че AGE могат да провокират организма да реагира отбранително, създавайки опасно хронично възпаление, особено в жизненоважните ни органи.


Това възпаление все повече се смята, че увеличава риска от сърдечни заболявания и рак и също така може да бъде значителен фактор за болестта на Алцхаймер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.