Свързани новини

18.06.2019 10:07

Топ Гиър нарисува с ЛГБТ флага автомобили, използвани в Бруней

Видян 1147 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Телевизионно предаване на BBC за автомобили Топ Гиър направи жест към ЛГБТ хората, след като разбра, че  гей сексът в Бруней може да бъде наказван със смърт чрез убиване с камъни.


Предаването нарисува два автомобила, използвани за снимки в страната от Югоизточна Азия в цветовете на флага на гордостта, символ на гордостта на хомосексуалните и трансджендър (ЛГБТ общността) и ЛГБТ социални движения, който е в употреба от 70-години на 20 век.


Смята се, че това е първият път, когато програмата демонстрира солидарност с ЛГБТ общността, но тази стъпка изглежда подкрепя твърдението на новия състав на Фреди Флинтоф, Пади Макгинес и Крис Харис, че те ще донесат „различна вибрация“ на обновеното шоу, което се завърна в неделя вечер.


Флинтъф каза пред Guardian, че той и неговите колеги са били ужасени, след като чули съобщението за налагането на смъртното наказание от Бурней, веднага, след като са заснели кадри там в края на март. "Предаването никога нямаше да посети Бруней, ако вече е бил приет законът за пребиваване с камъни", твърдят водещите.  "Никога нямаше да снимаме в Бруней, ако законът беше обявен предварително. Подобно на милиони други хора по света, аз напълно осъждам действията на Бруней. Никой не заслужава да бъде убит с камъни, когото хората се обичат. Любовта е любов", твърди Флинтъф.


Така, за да не отпаднат кадрите, от Топ Гиър решават да нарисуват ЛГБТ флага върху използваните в страната автомобили.


След международен протест, воден от известни личности, сред които Джордж Клуни и Елтън Джон, миналия месец султанът на Бруней Хасанал Болкиах удължи мораториума върху смъртното наказание, заявявайки, че то няма да бъде прилагано.


 Флинтъф обаче твърди: "Въпреки че оттогава се твърди, че законите няма да бъдат прилагани, заплахата все още стои и дори заплахата е ужасна злоупотреба с човешките права."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния