01/02

Свързани новини

20.05.2019 09:25

Марадона измести Ален Делон, реквием от Алмодовар с Пе и Бандерас

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов


Кан.Специален пратеник на 19 минути


Вместо Златната палма на Ален Делон за цялостно творчество да бъде връчена в Гран театр Люмиер, неговите точно 15 минути слава на 72 - ия фестивал в Кан блеснаха в по-скромната зала Дебюси на Кроазет. Повече за церемонията и майсторския клас на великия актьор, който не получи цялото дължимо към него уважение, ще четете в утрешния брой, тъй като церемонията му започна след редакционното приключване на броя. Ако не друго, Делон поне отстъпи голямата зала за филма, посветен и кръстен на друго величество - Диего Марадона. И за това ще четете утре.


Друг класик - Педро Алмодовар показа новия си филм Болка и слава. Той е направен като реквием за него самия. Антонио Бандерас дори в характерната прическа прилича на екрана на великия режисьор, чиято роля - вярно, под друго име, изпълнява.


Филмът е както автобиографичен по смисъл, така и пълен с емоция и мъдрост, без типичните за автора екстравагантности, с елегантно загатване на сексуалността. Пенелопе Крус е прекрасна като майката на режисьора.


Историята започва някак бавно и постепенно своя ритъм и постепенно го ускорява като танц. Той е супер личен, но и общочовешки валиден, супер испански и същевременно ултра европейски. По-добър е от последните му заглавия и е много по-модерен, без да изневерява на оригиналния стил на този неповторим създател на красота. Трябва да  се гледа! Затова не ви го и разказвам подробно.


България изненадващо се оказа фокус, както е кръстена, на филмовата програма за насърчаване на международни продуценти на ФИДЛаб: кино инициативата на Южна Франция: регионите Алп Кот д'Азур и Прованс. Ние сме първата държава, от която канят пет кинаджийки да се учат тук. В групата са шефката на София филм фест Мира Сталева, Веселка Кирякова, Ваня Райнова, Катя Тричкова и Гергана Станкова, а 19 минути се оказа единствената медия от България на тържественото отбелязване на щастливия повод, отбелязан под дъжда на яхтеното пристанище в самото сърце на .


най-престижния фестивален град на света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на