17.03.2009 15:15

Олигарсите: Тодор Славков или легенди за страстта

Видян 17187 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тодор Славков е сред най-одумваните хора в България от раждането си. В момента около него се изви буря от митове и легенди заради участието му във ВИП Брадър. Хора, които дори не го познават, не са изпили едно уиски с него, дето се казва, само бръщолевят разни работи. Ето сега малко истинска информация.


Братът на депутатката Жени Живкова, наричан от народа Малък Тошко, е първата мишена на наследниците на дядо му във властта.


Два дни след като Тодор Живков е изключен от БКП, на 18 декември 1989 г. срещу внука му е заведено едно от най-дълго проточилите се дела в историята на България. Девойка на име Мила Гешева обвинява Тодор Славков като един от извършителите на нейно групово изнасилване, станало година и половина по-рано. По съвместителство, таткото на жертвата е бил в органите на МВР.


 По онова време Тошко е в Швейцария, където е студент по икономика. За да не бъде буквално отвлечен от българските тайни служби, които пращат специален човек за целта, е приютен във вилата на приятел на баща си Иван Славков. Известно е, че като дългогодишен член на Международния олимпийски комитет, чиято щаб-квартира е край Женевското езеро, Батето има много приятели и добри познати в страната на банките.


 По-късно нашите полицаи се сдобиват с разрешение за ареста на Тодор и той лежи последователно 8 месеца в швейцарски и 13 месеца в български затвор.


 Излязъл на свобода и оправдан в съда, също като своя дядо от гениалната адвокатка Даниела Доковска, Тодор Славков се хваща с бизнес.


Двамата с баща му даже напускат апартамента си в масивна кооперация до Спортната палата в София. Жилището, където през 70-те и 80-те години се организират най-вихрените и най-тузарскитекупони в България с участието на политически и шоузвезди, е с площ от 373 квадратни метра - вероятно най-големият апартамент в столицата и в страната. На същото място днес живее най-богатият българин Васил Божков.


 Дискотека "Ескейп" е най-популярното начинание на малкия Славков, приписват му още завод и ресторанти. За разлика от дядо си Тодор Живков, който цял живот остава верен на своята съпруга д-р Мара Малеева и не поглежда друга жена десетилетия след смъртта й, Малък Тошко е на другия полюс.


 Най-красивите жени на София се надпреварват за вниманието му. Той пък се радва на славата на плейбой.


Най-дълготрайна приятелка му е топманекенката Илона Цакова, която наследява Дим Дуков като шеф на агенцията за модели на не по-малко легендарния бос на ВИС 2 и ВАИ холдинг Жоро Илиев - "Ъндърграунд".


Сред дамите, които го свалят, е и тв водещата Венета Райкова. Дали между тях е имало нещо повече - дори попитани в приятелски разговор и двамата многозначително премълчават. Не че не ги взеха на подбив във ВИП Брадър по този повод...    


 В момента Тодор Славков може най-често да бъде забелязан в популярните столични нощни заведения като "Червило" или на пица с приятели през деня. 37-годишният Тошо съвсем е заприличал на баща си Иван Славков - духовит, приятен събеседник, пийва си бая и прави чудеса.


 Трудно се разбира с жената, която го дари с неговото малко детенце Катерина. Двамата обаче продължават да делят общ покрив.


 Малкият Тошко обича да ходи с доста пари в себе си. Лесно общува с всеки. В светска среда може да бъде забелязан само на ревютата на сестра си Жени Живкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.