08.04.2019 18:04

Актьори богове изгряват в уникална изложба

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба с фотографии, видеа, рисунки и макети. Снежина Петрова позира като чудовищната Медея, а Владо Пенев като владетеля Креонт пред майстора на обектива Павел Червенков. Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология. Въздействащите им портрети, придружени с текстове от Еврипид, са част от проекта „Терен Медея“, който ще бъде представен на 17 април от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия.


Мащабната изложба показва всички етапи от реализацията и надграждането на театралния и социален проект „Медея“, част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Основен акцент в него е едноименното театрално представление на режисьорката Десислава Шпатова, представящо трагичния конфликт между митологичните Майка и Баща –Медея и Язон. Официалната премиера на спектакъла ще бъде в Античния театър в Пловдив на 28 юни. Освен известните актьори, в представлението участват деца от различните етнически общности в Града под тепетата и студенти от НБУ. Всички те ще ни пренесат в зрелищната трагедия на Еврипид под музиката на Асен Аврамов, изпълнена на живо.


В рамките на проекта „Медея“ децата създават рисунки, които разказват за основния конфликт между майката и бащата, и изработват макети. Всички техни произведения ще бъдат представени на изложбата в СГХГ, заедно с документални снимки, предмети, видеа и звуци от обученията им в психодраматични работилници и художествени ателиета.  


Куратори на изложбата, която продължава до 22 април, са Снежина Петрова и Весела Ножарова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.