29.03.2019 12:03

Бригада Нов дом - в дома на самотна майка с четири деца

Видян 2021 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени дома и живота на Стоименка – самотна майка на 4 деца. 33-годишната смела жена отглежда сама Филип, Вики, Мите и малката Ема. В порутена стара къща, сред погрома на разбития си живот, тя беше готова на всичко, за да осигури хармония на децата си. Мария Силвестър и бригадата на Караджов се справиха с почти невъзможната мисия да направят цялостен ремонт в рамките на 5 дни. Но по традиция успяха да се справят и напълниха с усмивки и радост жилището и бъдещето на семейството.


На 18 години Стоименка среща първия си съпруг и когато се ражда Виктория, те се местят от апартамента на баба й в собствена къща. Окаяното състояние на постройката, втората бременност и финансовите проблеми слагат край на щастливия им живот. Независимо от напрежението помежду им, те решават да осиновят малкия Филип и той става неразделна част от семейството. За да се справят с нуждите на домакинството, родителите емигрират в Англия. Стоименка работи на три места и издържа всички, защото мъжът й често сменя местоработата си. Той редовно разплаква малките, пренебрегва биологичните си деца и отделя внимание само на Филип. Лишени от любов, Вики и Мите искат от майка си „нов татко“. Тя се развежда, а по-късно среща друг човек, който също не успява да се адаптира към условията в Англия. Появява се малката Ема, семейството се връща в родината и заживява при неговите родители.  Но палавият нрав на Филип не се нрави на свекърите. Ситуацията ескалира до там, че няколко пъти го гонятот дома. Стоименка събира децата си и се връща в собственото си, порутено жилище.


Стоименка призна пред екипа на „Бригада Нов дом“ по bTV, че за нея майчинството е едно от най-важните неща в човешкия живот. Затова сега се опитва да даде на малките уюта и дома, който никога не са имали. Но това не е лесно, защото не разчита на ничия помощ. Всички спят в една стая, секцията подпира тавана в хола, а в банята са се опитали да изолират влагата с подръчни материали.


Мария Силвестър се сблъска с меко казано страшна ситуация, но уверена в способностите на бригадата да върши чудеса, обеща помощ на младата майка. Силни и уверени в успешния финал, майсторите се наеха да преобразят пространството и да сбъднат най-голямата мечта на семейството. Караджов и момчетата завариха напукани плочки, рушащи се стени и мебели, изобилие от влага и мухъл. Любовта на красивата водеща към момчетата не направи ситуацията по-малко трудна или по-чиста. Но Караджов се постара да я направи щастлива като, освен изграждането на тавани, удовлетвори молбата й и обособи отделни стаи чрез рушене и изграждане на стени. А майсторите я наградиха с диплома за образователно-квалификационна степен магистър, специалност „сбъдване на мечти“.


Социалният проект „Бригада Нов дом“ по bTVнаправи и още нещо за семейството на Стоименка. Мария Силвестър ги заведе в детски научен център, който накара очите им да блестят от любопитство и вълнение. А докато те играеха, водещата пожела на майка им бързо да организира ясла и училище, за да може и тя да сбъдне мечтата си да стане педагог.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви