01/02
18.01.2019 12:01

12-те гневни мъже и жени на Площад Славейков 4

Видян 1914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Психологически трилър с виртуозна актьорска игра – това е, което е прави от пиесата на Реджиналд Роуз „12 разгневени мъже” хит, по която са екранизирани прочути филми. Общинският Камерен Театър „Възраждане” включи в афиша си „12-те гневни”, постановка на проф. Пламен Марков (по пиесата на Роуз и мотиви от сценариите на едноименни филми от 1957, 1997 и 2007) и година по-късно това е едно от техните хитови заглавия, също като „Ало, ало” и „Последната тайна на Фреди Меркюри“.
На ярките типажи на Христо Мутафчиев и Стефан Мавродиев партнират равностойно Свежен Младенов, Христо Станчев, Георги Златарев, Йордан Ръсин, Боян Младенов, Анатоли Лазаров, Ивайло Драгиев. Брилянтното присъствие на актрисите Ивет Радулова, Донка Аврамова-Бочева, Жана Рашева, Лиляна Шомова, Костадинка Аратлъкова, Виттория Николова допълва колорита на спектакъла. Интелигентност и фина, деликатна работа по образите е водещото тук. Скучното съдебно заседание се превръща в  раздвижен спектакъл, с остър диалог и силна драматургия. Актьорски са представленията на Театъра и на изключително високо ниво. Присъстваме на трилър, от най-висока проба, съдебна драма.
12-те заседатели са анонимни, но на публиката става ясно кой какви мотиви има му да гласува с „виновен” за 18-годишното момче, срещу което е повдигнато обвинение в убийство на баща му.  Интригуващ сюжет и  обърнат ход на заседанието. „12-те гневни“ на площад Славейков 4 - задължителна спирка в столицата.
Повече на http://theatrevazrajdane.bg/program, https://www.facebook.com/kamerenteaturvazrajdane
Камерен Театър „Възраждане” е един от малкото столични театри, на чиято сцена с огромен успех се играят и представления за деца. Очаквана от публиката е предстоящата премиера на Въздушната принцеса – мюзикъл с кукли, спектакъл за малки и големи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци