Свързани новини

17.01.2019 16:21

Улица Венера - любов или аналема

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като попадне на неголямата улица Венера в София, любителят на поезията в проза, оплетена в имената на пътните артерии на града от общинския гений кръстител, се чуди – на богинята на любовта ли е наречена тази пряка на ул. Гео Милев и ул. Манастирска, или на планетата? Ние имаме своя версия. Ако в назоваването на улици в София имаше някаква логика – не коментираме налична ли е – та, ако имаше някаква логика, може да се вземе предвид, че нещо като успоредна на Венера се явява улица Коперник, Николай Коперник. Сега, полският любимец на италианските градове Ферера и Болоня наистина е бил специалист по Земята и с това е влязъл в историята, но като нищо е наблюдавал и комшийката й в Слънчевата система Венера...Ще кажете, защо тогава в махалата няма улици Марс, Меркурий, Юпитер, Сатурн, но има безименна – при това пряка на ул. Венера (спокойно можеше да бъде ул. Луна, понеже на аналемата ни дели от въпросната планета), ул. Едисон, че даже ул. Благородна?! И ние се чудим: защо?!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на