16.01.2019 16:01

Перфектен роман за студените зимни дни

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две сестри, едно неочаквано наследство на остров Майорка и сладкиш, закойто всички говорят. Очаквайте на 22 януари от издателство „Хермес“. Зимата е времето за стоплящи сърцето истории, които да ни помогнат да забравим минусовите температури и да запазим уюта на отминалите празници. Ето защо ви каним на една омагьосваща разходка из остров Майорка с история за две сестри, едно неочаквано наследство и сладкиш, за който всички говорят. В малко селце във вътрешността на остров Майорка Анна и Марина се срещат след петнайсетгодишна раздяла, за да продадат мелницата и пекарната, които са наследили от напълно непозната жена. Двете са сестри, но съдбите им са коренно различни. Анна се радва на луксозния си живот, но е омъжена за човек, когото вече не обича. Марина работи в страни от Третия свят като сътрудник на „Лекари без граници“. Неочаквано Марина решава да остане на острова, за да разбере коя е жената, оставила им такова щедро наследство. В търсенето на отговори тя ще разкрие стари семейни тайни, ще се научи да пече хляб и ще се сближи отново със сестра си. Заедно може би ще успеят да наваксат изгубените години и да възродят пекарна „Кан Моли“. Но дали ще открият тайната съставка на любимия на всички лимонов сладкиш с маково семе? Авторката на романа Кристина Кампос е родена в Барселона. Завършва хуманитарни науки в Барселона, а след това учи в Хайделберг, Германия, където работи и като координатор на Международния филмов фестивал. След завръщането си в Испания започва работа в киноиндустрията и вече десет години се занимава с организиране и провеждане на кастинги за филми и телевизионни сериали. „Лимонов сладкиш с маково семе“ е първият й роман, който бързо й печели световна слава. „Лимонов сладкиш с маково семе“ е първият испански роман, избран да бъде представен на Международния филмов фестивал „Берлинале“, по време на който се разглеждат подходящи за екранизация книги. Правата за филмирането вече са закупени, самата Кристина Кампос работи по сценария, а режисьор на продукцията ще бъде многократно награждаваният Бенито Самбрано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог