07.01.2019 14:01

Кино в неделя с интересни заглавия през януари

Видян 1004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Фокусът на програмата "Кино в неделя" на Кино „Култура“ са силните личности, които със своето изкуство са променяли света.  Били са непредсказуеми, талантливи, обсебващи, особени, но винаги ярки и запомнящи се. На 13 януари ще бъде прожектиран  "ПРИКАЗКА ЗА АСТРИД", реж. Перниле Фишер Кристенсен. Жанр: биографичен,123 минути, 2018 г. Актьори:Трине Дирхолм, Магнус Крепер, Алба Огъст, Бьорн Густафсон.


  "Аз лично не бих била същият човек, ако нямах Пипи", убедена е режисьорката Перниле Фишер Кристенсен. Първата кинобиография на Астрид Линдгрен хвърля светлина върху непознатата история около създаването на любимия супергерой - Пипи Дългото чорапче. Като тийнейджър в консервативна Швеция (20-те години на миналия век) Астрид  започва любовна афера с шефа си – главен редактор на местен вестник. Впоследствие забременява от него, а той е женен… Астрид е принудена да направи тежък избор, който ще даде нова посока на живота й. На 20 януари ще бъде представен "МАРИЯ И КАЛАС", реж.Том Волф
Жанр: документален,113 минути, 2017 г. Какво се крие зад кулисите на живота на Мария Калас? В документалния дебют на режисьора Том Волф виждаме портрета на оперната дива чрез непоказвани кадри, собствения й глас и силната лична кореспонденция. Архивните кадри подсказват за уязвимостта, тъгата и болката на Калас.  А на 27 януари ще бъде излъчен  "ДА ПЕЕШ В ПАРИЖ", реж.Джеф Веспа,Жанр: драма, 90 минути, 2018 г. Актьори: Бен Олдридж, Филип Броуди,Аби Корниш. Той е Амре Кашаубаев, роден през юли 1888 г. в Кайнар, Източен Казахстан. Самороден талант, известен с неземния си глас и изкуството да извлича фантастичен звук от националния инструмент - дамбър. На 37 се качва на парижка сцена и за първи път дава възможност да срещне европейската публика с казахското изкуство. Качва се сам във влака за Париж, а слиза с добър приятел: Джордж Гершуин. Среща се с Ромен Ролан, който казва след негово изпълнение „Сега разбирам защо на Изток сравняват певците със славеи.“ По време на парижките гастроли за него пише френската преса, сравняват го с Карузо и Марио Ланца. Професорът от Сорбоната Перно записва няколко негови песни на фонограф, но записите не са намерени. Животът му е кратък, но успява да влезе в историята на музиката. Умира при неизяснени обстоятелства на 6 декември 1934 г. в Алма Ата. Местата в Кино „Култура“ са ограничени. Начален час на прожекцията: 18:00. Местата си трябва да заемете не по-късно от 17:30. Цената на билета е 12 лева (включва чаша вино и комплимент). Препоръчителна резервация на телефон +359 89 770 7001 .








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е