17.10.2018 14:30

Власт-та на Тошо Тошев

Видян 1416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Властта и на Бог, и на Диктатор произтича от едно ярко усещане – Страх!“, пише Тошо Тошев в най-новия си роман „Власт“, издаван от „Ентусиаст“. Книгата идва година след успеха на „Политическа орда“, с която известният журналист се завърна на литературната сцена миналата година. Излизането на „Власт“ ще бъде последвано от официална премиера на 23 октомври от 19:00 часа в зала 6 на НДК.


В книгата за пореден път проличава майсторството на автора да пресъздава истински политически процеси и събития през образите и отношенията на измислени персонажи. Писателят уточнява, че не трябва да се очаква доку­ментална точност в споменатите исторически имена и събития. Те, както и всички останали, са само образи от роман.


Бурните действия във „Власт“ протичат пред погледа на необичаен наблюдател – младата и красива Рая. Главната героиня е свидетел на всички рокади във властта, на всички задкулисни игри и тайни, на промените, които водят до налагането на новия обществен ред. Кои обаче ще бъдат героите в новата игра?


„Възможно е някои читатели да съзрат в съдбата на главната ми героиня Рая биографични черти на популяр­ни дами от близкото минало. Няма да потвърдя, нито пък ще отричам каквото и да е впечатление от нейния образ“, пише Тошо Тошев в предговора на романа. „Искам единствено да напомня, че кариерният бум, от­ключван чрез секс, не е откритие на модерната демокра­ция. Мощта на красивата млада жена е взривявала клет­ките на морала векове преди мощта на науката да взриви клетките на урана.


В последно време много се изговори „за“ и „против“ комунизма, какъвто всъщност у нас не е съществувал. Факт е обаче, че негово подобие изживяхме. Този ро­ман е опит да се покажат част от чертите му, довели и до срамни петна на родната демокрация, които тегнат над всички ни.“


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и