15.10.2018 18:00

НФЦ домакин на 152-рото заседание на Евроимаж в София

Видян 2051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тази година СОФИЯ е домакин на 152-рото заседание на „Евроимаж“. То ще се проведе между 15 и 19 октомври 2018. Националният филмов център ще посрещне във България около 70 делегати от близо 40 страни членки на фонда, сред които Франция, Германия, Белгия, Русия и Турция.
Вече в България е изпълнителният директор на „Евроимаж“ Роберто Ола. Роберто Ола започва кариерата си от програма МЕДИА на Европейската комисия. От 2002 е в „Евроимаж“, а от 2008 е изпълнителен директор на фонда. Акцент в работата му е пълната интеграция на югоизточноевропейските държави към европейското аудиовизуално пространство.
В България ще пристигне и президентът на фонда Катрин Тротман. Г-жа Тротман е бивш министър на културата на Франция (1997-2000), бивш кмет на Страсбург, член на Френската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и активен депутат в Европейския парламент в продължение на 18 години. Благодарение на отличните си познания в аудио-визуалния сектор, тя е дългогодишен защитник на протекцията и промоцията на културното многообразие.
По време на заседанието на „Евроимаж“ традиционно се провеждат съвещания на работните групи „Промоция“, „Разпространение“, „Равнопоставеност на заетостта и заплащането в аудиовизуалната индустрия“ и „Киносалони“. Най-важната част от работата е концентрирана в заседанията на работната група за копродукции, която разглежда постъпилите проекти и определя кои от тях да бъдат предложени за финансиране.
Само за първата половина на 2018 г. четири български проекта са спечелили от „Евроимаж“ допълнително финансиране на стойност над 600 000 евро.
От 1993 г. досега чрез фонд „Евроимаж“ са подкрепени повече от 80 български мажоритарни и миноритарни копродукции.
Националния филмов център е домакин на фонда за трети път, като последното домакинство е било преди 18 години в Пловдив.

От няколко години насам „Евроимаж“ привлича страни членки и извън Европа. На заседанието в София ще присъства делегация от Аржентина за разговор с Управителния съвет с оглед на бъдещо приемане в организацията.
По време на домакинството в София ще се състои отворен семинар на тема „Равнопоставеност на заетостта и заплащането в аудиовизуалната индустрия“ с участието на български представители.
Линк към събитието във Фейсбук.
„Евроимаж“ разглежда темата за равнопоставеността на половете (GenderEquality) в аудиовизуалния


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни