15.10.2018 16:20

Световна купа по латино-американски танци стартира в Маринела

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


      Българските състезатели и почитателите на изкуството на балните танци имат възможност да открият новия танцов сезон с вълнуващо събитие Sofia Open Dance Festival - The Art of Ballroom Dancing. Четвъртото издание на престижния международен форум ще се проведе на 27-ми и 28-ми Октомври 2018 г. в зала ЕФЕ на хотел Маринела в София.

 Организаторите на фестивала - БПТА и Марс Армор, със съдействието на Виктория Груп – превърнаха София в приоритетна и притегателна дестинация от международния танцов календар, като тази година за първи път България ще домакинства и Световната купа по латино-американски танци. Над 100 двойки от 14 държави ще демонстрират своето високо майсторство в състезателните и бални танци, като си оспорват шампионските титли пред публика от цял свят. Наситената състезателна програма на Sofia Open Dance Festival е съпътствана от богат набор културно-образователни събития. Акцентът е танцовото шоу на суперзвездите Майкъл Малитовски и Джоана Люис, Англия. Двойката е двукратен световен шампион по латино-американски танци за професионалисти и осемкратен победител в най-престижния фестивал по бални танци в света – Блекпул, Англия. Демонстрацията им е част от Гала вечерта и финалите на Световната купа латино-американски танци и Шампионата по бални танци на 27 Октомври, в която пред ентусиазираната публика ще се представят със своите майсторски танцови изпълнения и призьорите от шампионатите във всички възрастови групи, определени от престижното съдийско жури в състав: Ханес Емрих, Генерален секретар на Световния Танцов Съвет, и легендите на танца Барбара МакКол, Маурицио Весково и Сергей Рюпин – Русия. Титулуваните съдии и звездната гост-двойка ще водят и майсторски класове и семинари в рамките на образователната програма на фестивала на 28 Октомври.


Sofia Open Dance Festival е празник на изкуството на балните танци. Единствен по своята демократичност, фестивалът е отворен и достъпен за танцьори от всички възрастови групи, форми на обучение и клубна принадлежност. За краткото си съществуване Sofia Open Dance Festival се наложи като културно-развлекателен и образователен форум с голямо международно участие и широк обществен отзвук, в който танцьори от цял свят се съревновават за престижни отличия пред авторитетно професионално жури на Световния Танцов Съвет. Най-малките участници получават шанс да се мотивират и учат от най-добрите сред неповторимата атмосфера на елегантност и вдъхновение, докато любителите на танцовото изкуство в публиката се наслаждават на едни от най-красивите и майсторски изпълнения в света на състезателните бални и латино-американски танци.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а