02.10.2018 16:45

Галерия Сезони представя изложба на Калина Кралева и Петър Великов

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Галерия Сезони представя творчеството на Калина Кралева и Петър Великов - рисунка, офорт и акварел. Изложбата За нашето приятелство ще бъде открита на 09 октомври /вторник/ от 18.00ч в Дом на културата Средец.


"Поемам отговорността аз да напиша нещо като „мотивационно есе“  за нашата съвместна изява с Петър, разбира се, изцяло съгласувано с неговите мисли и чувства, пише Калина Кралева.


"И двамата споделяме идеята, че всички случайни неща са поредица от други предначертани такива. В света на изкуството няма как да не използваш философски теории или пък да пропъждаш, от време на време, по тежки от самия теб,  мисли и чувства…Ето сега ми хрумна, че ежедневно процеждаме тонове енергия през тензуха на нашата кожа и когато вдигнем платното-там се е утаило някакво изображение.


Нас двамата ни свързва приятелство, но в никакъв случай идеализирано или клиширано.


Обичта ни към рисунката, офорта или акварела е силна и осмисля краткия откъс от време, който ще прекараме в земния си път. Обичаме работата си и не сме подценявали дълбоките й води. Истина е, че когато стоиш само на плиткото, не би могъл да се научиш да плуваш… Ако не си непрекъснато  в попрището, рано или късно, или ще се откажеш, или ще се удавиш.


Силата на една картина се крие и в постоянността на нейния автор. Тук излагаме изображения, работени с много любов, хъс и стремеж да се качваме все по-нагоре по една невидима , но съществуваща стълба.


Аз се прекланям пред  майсторството на Петър в малката графика и мисля, че един по обемен поглед към творбите му, ще се претвори в една изящна обща картина.


Моите по-различни търсения ще бъдат в областта на акварела, а обединяващото звено помежду ни-ще бъде свободната графика… Свободата винаги е обединяваща в една кауза,нали?!


И така, събрахме в едно акварел, графика и екс либрис, а мотивът е красив порив и истински чувства", споделя още Кралева.


        



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец