01.10.2018 15:10

Ритонците стягат грандиозен спектакъл

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно приключили с националното си турне, Катя и Здравко от "Ритон" вече нахвърлят идеи и бистрят концепцията на пореден грандиозен спектакъл в НДК. Заради турнето "Музика и любов" дуетът, който последните 40 години е фактор на поп сцената у нас, тази година не планира концерт в Зала 1. Но пък софийската им публика няма да чака дълго, само още няколко месеца, тъй като звездното семейство подготвя новата им среща за началото на 2019 г.  


От май до септември феновете "Ритон" препълниха Летните театри на Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Велико Търново, Русе също посрещна звездите, а каварненци ги аплодираха на централния площад за празника на курортното градче.


Всички наши почитатели отлично знаят, че ние сме привърженици на живото пеене и сме твърдо против измамата с плейбек на сцената, когато става въпрос за концерти, на които се продават билети. Не за пръв път казвам, че хората имат въпиюща нужда от жив звук, дано повече изпълнители прозрат това, още повече, че имаме прекрасни музиканти. Но с ръка на сърцето мога да кажа, че пълните театри това лято бяха нашето най-голямо възнаграждение за усилията ни", призна Здравко пред ПИК.


Години наред изнасяхме спектакли само в НДК и хората от страната ги гледаха по телевизията. Тази година решихме да рискуваме. Макар че подобно предизвикателство не е никак лесно, особено когато няма спонсори и още повече, защото с нас винаги пътуват бендът ни, вокалистките и технически екип, заедно с 8-тонна озвучителна и осветителна техника. Благодарение на всички тях представихме на хората из България максимално автентично шоуто ни от миналата есен, което видяха столичани в НДК.


С Катя не крият, че още по щастливи ги прави цветната публика на концертите им из страната. След всеки спектакъл пред гримьорната им ги очаквали почитатели за автографи и снимки на всякаква възраст. "На концерта в Плевен, например, се запознахме с едно момиченце, седмокласничка, наша фенка от София. Родителите й я качили на автобуса, баба й от Свищов я чакаше в Плевен, за да я доведе на концерта ни. Оказа се, че не изпуска нито един наш концерт и пътува навсякъде. Жестове като този и тази обич, която получаваме от публиката ни, ни задължава да не преставаме да работим и да творим", казва Катя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.