31.08.2018 10:38

Васил Петров и Рут Колева опитаха азиатско меню

Видян 726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
  В изисканата обстановка на столичния азиатски ресторант „Марлин” Рут Колева и Васил Петров присъстваха на ексклузивна презентация на огнения еликсир Маутай. Домакините бяха приготвили специално девет-степенно меню от най-изкусителните блюда в азиатската кухня, на които напитката на дипломацията в Китай бе изящен партньор. Всеки от посетителите в ресторанта вдигна наздравица с шот Маутай и коктейли забъркани от миксолога на Номад Барман – Александър Симеонов.
Традиционно китайско домакинство демонстрираха собствениците на азиатския ресторант „Марлин” г-жа Шухуей Лоу и съпругът й. Лаврак Хон Шао, панирани в кокосови стърготини скариди, черни пикантни гъби, салата от водорасли и други азиатски изкушения, бяха само част от великолепието, на което се насладиха гостите. Абсолютният хит в изисканата вечеря бе десертът – микс от ориз и манго в прегръдката на топъл бамук, поднесени в бамбукова кошница джу джън лун.
Рут Колева сподели плановете си за есента, свързани с поредица от концертни изяви извън България, а Васил Петров издаде част от подготовката на грандиозното шоу Sinatra:Vegas 2, което ще се състои в зала 1 на НДК на 12-и ноември. Двамата се насладиха на Маутай коктейли с екзотичните имена Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery и не пропуснаха да се потопят в традициите на Китай, които повеляват 53 градусовият течен огън да се пие в шотове от 10 мл. В наздравицата с Маутай домакинът винаги поставя чашата си по-ниско, за да демонстрира уважението си към госта. Маутай е символ на качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати. Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир. Разнообразието от хиляди марки и видове байджу в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара – Маутай. Компанията отделя огромни средства от приходите си за устойчиво био-земеделие, медицина и образование, осигурявайки стипендии за студенти. В световен мащаб китайското байджу предизвика истински пазарен бум. Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото откритие на годината. Експертите в гурме културата определят Маутай като най-подходящата напитка за азиатската кухня.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

цяла българия времето в момента

  • Бургас

    темп. 27 °

    вятър. 5.7 м/с

  • Варна

    темп. 26.99 °

    вятър. 4.6 м/с

  • София

    темп. 23.16 °

    вятър. 6.7 м/с

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юни 21:00ч.

Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване

Режисьор: Майкъл Аптед
В ролите: Джорджи Хенли, Скандар Кейнс, Бен Барнес

виц на деня



Посред нощ си спомних, че болните от корона вируса спират да усещат вкуса на храната.

В паника отворих хладилника, изкарах 5,6 кюфтенца, краставички, малко хляб и една биричка и набързо се тествах

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят ще ви предложи добри възможности

Денят ще ви предложи добри възможности да подобрите