Свързани новини

15.08.2018 10:46

Вилнюс - G-точката на Европа

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Столицата на Литва започна рекламна кампания под формата на обещание за туристически оргазъм, като представи града като "G-точката на Европа", предаде Франс прес. Правителството искаше да забави тази инициатива до есента, след като мине посещението на папа Франциск, но създателите й не се съгласиха.

Плакати, които трябва да се появят по улиците на Берлин и Лондон, представят млада жена, от която се вижда най-вече гъстата червеникаво-рижава коса. Тя видимо трепери и конвулсивно стиска в ръката си картата на Европа на мястото, където се намира Литва.

Текстът на английски гласи "Никой не знае къде е, но когато го намерите, е удивително", като се добавя с големи букви: "Вилнюс, G-точката на Европа".

Агенцията за развитие на туризма в града Гоу Вилнюс (Go Vilnius) обясни, че кампанията е насоченa към хора на възрaст между 18 и 35 години. Плакатът трябва да се появи и в основните социални мрежи.
Президентът на литовската епископска конференция архиепископ Гинтарас Грусас критикува инициативата, като наблегна на това, че тя "потенциално подсилва образа на Вилнюс като град на секс-туризъм и експлоатира женската сексуалност".

Литва е предимно католическа страна и правителството поиска от кметството на Вилнюс да отложи кампанията за след посещението на папата, което е предвидено за края на септември. Организаторите обаче отказаха.
"Тези, които се ядосват, само показват, че кампанията действа, защото за нея се говори и провокира дебат", каза пред Франс прес един от създателите й Юргис Раманаускас.
Интернет кампанията трябва да продължи един месец. Плакатите по германските и английските улици ще останат за една седмица.
Източник: Нова тв


 Вижте видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв