Свързани новини

05.03.2009 16:29

9 мотриси качват 1150 софиянци до „Младост“

Видян 2579 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Девет 81-метрови композиции от по три вагона ще возят софиянци по новата отсечка на метрото от жк. „Младост“ до пл. „Св. Неделя“, научи 19`. Те струват 21 млн. лв. и са производство на руската компания „Метровагонмаш“.  Мотрисите ще събират общо 1150 души.


Новите метровагони са поръчани преди 2 години след проведен търг и вече са произведени, съобщи пред 19' зам.-кметът на София Минко Герджиков. Предстои Столичната община да ги предостави на фирмата, която изгражда метрото, „Метрополитен“ ЕАД.


Разноските по новата придобивка на столичани ще бъдат поделени по равно между Столична община и държавата. Такова е споразумението, каза още Герджиков. По думите му тези вагони не са по-скъпи от предишните и за тях е заплатена същата цена като за движещите се в участъка от „Обеля“ до центъра.


Както написахме вече метрото ще тръгне в първата седмица на май като ще се движи до стадион „Юнак“, а през октомври се очаква да стигне и до пл. „Св. Неделя“. Композициите много ще наподобяват сегашните, като вагоните ще се отличават с различен цвят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец