Свързани новини

15.06.2018 14:06

Борисов подари на Теофил III икона от благотворителната кампания на Св. Синод и сдружение Маринела

Видян 1962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, бе на официално посещение в Израел, където на 13 юни се срещна с Йерусалимския патриарх Теофил III.


Двамата засвидетелстваха важността да се работи последователно и активно за православното единство и мисия в съвременния свят. Г-н Бойко Борисов предаде братските поздрави на Българския патриарх Неофит и неговата благодарност за ежегодното изпращане на благодатния огън за България в навечерието на Великден. Българският министър-председател благодари на Йерусалимския патриарх за гостоприемството, както и за постоянното посрещане и общуване с поклонници от България и от Българската православна църква.


В края на срещата г-н Борисов подари на патриарх Теофил III затрогващ символичен дар - детската икона "Възкресение Христово", нарисувана от шестокласничката Елеонора Николова Христова - лауреат на V синодален конкурс "Възкресение Христово"-2018 г. На 6 юни 2018 г. в хотел Marilena Sofia при откриването на второто издание на благотворителната кампания на Св. Синод и сдружение „Маринела“ "Деца рисуват за деца" иконата на Елеонора бе част от изложените творби за закупуване с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболните деца в България. Творбата-лауреат бе закупена за кабинета на г-н Бойко Борисов, който е решил да я преотстъпи в дар за Йерусалимския патриарх.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион