11.06.2018 09:36

Кралица 2018 е Тита, Диона загрява за 2019

Видян 2425 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов


Сандански


Дива съм и млада, свежа лимонада, пее Тита, а 2000 тийнейджъри обезумяват в ритъма на нейния хит Късай. Няма и следа от наивното момиче, тук съм да ги късам и да им взема парите, звучи още от сцената, докато красавицата мята руса грива и екстеншъни, танцува на 15-сантиметровите си токове като игли повече от час, без да спира и да се задъха. Тита е безспорната кралица на 2018 г. бг музиката тази година, както миналата беше Гери Никол. Новата изглежда по-добре, пее по-добре, танцува по-добре, а признанието за детронацията на предшественичката й е фактът, че е голямата поканена гост звезда на БГ мюзик фестивал.


Макар да се провежда едва за втора година, той вече явно си е извоювал правото да отсъжда кой къде се намира в шоуиндустрията у нас. Освен чрез поканата за главния рецитал на сцената на летния театър в Сандански, която се чете като короноване, много се разбира и от разпределението на призовете.


Тази година, вместо една или две големи награди, изпълнителите са разделени по стилове, което е доста по-справедливо. Така Славин, който спечели и Х-фактор, и Като две капки по Нова, и групата му Джулиан’с Лафтър или Смехът на Джулиан, печелят категорията рок с парчето Smile или Усмихни се.


В попмузиката като най-добър е оценен симпатягата Стивън Ачикор с Да обичам – песен, която с английски текст има потенциал за международен хит, заради доста добре направения саунд.


Изгряващата звезда, която Бг мюзик фестивал излъчи обаче се нарича Диона. Хитът й Жестока, в който се пее: Луда и жестока, много луда – удрям като тока..., освен актуалното съдържание във връзка с нарастващите цени на ел.енергията крие амбицията догодина, ако продължава така, червенокосата да детронира Гери – Никол и Тита от трона в арендби, хип-хопа или както там се определя онова, което тези момичета правят.


Важно е да се отбележи, че за разлика от двете досегашни кралици, борещи се за короната като Камелия и Глория или Глория и Ивана във фолка навремето, а бг хипхопът се явява новият еквивалент на онази музика, Диона не разчита на Криско да й остави някое свое парче и да я бута напред. Момичето се бори само.


По този повод само споменаваме, че дъщерята на Глория – Симона, се появи на БГ мюзик фестивал, подгряна от свое участие в Шоуто на Слави. Това обаче не й помогна, тъй като има още какво да учи за доста неща от майка си и от колегите.


Домакинът – община Сандански, даде награда на Вик за Not Alone – Не сама, което звучи наистина добре, и ако някой продуцент го вземе, заедно с талантливото момиче, което има нужда само от сценична и имиджова шлифовка, като нищо ще направи истинска звезда. Една от малкото нови, които пеят удивително добре.


Участниците също излъчиха свой фаворит – Innerglow с Rising Sun или Изгряващо слънце – много готино парче, представено по интересен начин: четирите момчета си разменяха инструментите, така че всеки да има време и за свое соло пред микрофона. Те също отчаяно се нуждаят от продуцент, който да ги направи професионалисти. Явно идеи не им липсват, а именно това е, което най-много го няма в силно имитационната в момента бг музика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    абе чукундури,така ли трябва да пишете за Симона?! Та тя ви беше рекламното лице,ако не беше тя никои нямаше да знае за фестивалчето ви.....смешници...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион