11.05.2018 16:45

Националният фестивал Фолклорна магия с първо издание

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първото издание на Националния фолклорен фестивал за народно творчество "Фолклорна магия" ще се състои на 29, 30 юни и 1 юли в Градски парк - Банско. Организатори на събитието са национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ и Община Банско.


Форумът има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство и да представи пазителите на българското народно творчество – самодейци, занаятчии и производители на традиционни стоки.  Амбицията на организаторите е изграждане на ежегоден, традиционен форум на българщината, който да се превърне в един от  5-те най-значими фолклорни фестивала у нас.


Фестивалът е с конкурсен характер и е насочен към самодейци от всички фолклорни области на страната и от всички възрасти. Предвидени са четири категории за участие - пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. „Фолклорна магия“ ще се проведе на няколко сцени в Градския парк на туристическия град Банско, съхранил фолклорното ни богатство и вековно минало.


Всеки от трите фестивални дни предлага богата конкурсна програма - от 11.00 ч  до 18.00 ч., а награждаването на победителите ще е от 19.00 ч. Авторитетно жури ще определя 1-о, 2-о и 3-о място във всяка една от категориите, а от 20.00 ч. спечелилите ще имат възможност да представят изпълнението си  на Голяма сцена. След тях ще се изявяват утвърдени, известни и обичани имена от народната ни музика.


Едновременно с това ще има търговски изложения на народни художествени занаяти, творчески работилници, традиционни игри и обичаи, книжен пазар за етнография и фолклор. Специално внимание ще бъде отделено на традиционната българска кухня чрез специални кулинарни зони и състезания за приготвяне на ястие. Ще бъдат представени и родни производители на нашенски храни и напитки.


Крайният срок  за записване на участниците е 17 юни 2018 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 ЗаПлетени истории

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и