10.05.2018 13:22

1 500 души ще бягат на полумаратона в София

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 13 май (неделя) от площад Св. Александър Невски ще започне първото по рода си спортно събитие, съчетаващо полумаратон, ученическо състезание по бягане и изложбен панаир. В рамките на неделния ден в столицата ще се проведат едновременно първите издания на "Kaufland София Полумаратон" и "RUN4EU" с основен организатор Спортен клуб "Бегач". Благодарение на атрактивния си формат и разнообразието от дисциплини, дни преди старта събитията вече привлякоха близо 1 500 души, които са се регистрирали за бягане на различни дистанции.


Предлагайки старт и финал от площад "Св. Александър Невски" и трасе, преминаващо през централни части от града, "Kaufland София Полумаратон" дава заявка да се превърне в едно от най-масовите състезания по шосейно бягане на столицата. Дистанциите, по които ще стартират всички участници точно в 9:00 ч. сутринта на 13 май, са полумаратон (21,1 км), 10 км и 5 км. Преди старта регистрираните на 21,1 км ще могат да получат брандирани спортни тениски. Всеки участник, финиширал успешно в контролното време, ще получи медал, а за класиралите се на призови места са подготвени специални плакети и допълнителни награди от организаторите и партньорите на събитието. Дисциплините са подходящи както за опитни бегачи, така и за начинаещи.


Като част от полумаратона и в рамките на честванията за Деня на Европа, на 13 май ще се проведе и безплатното състезание по бягане за ученици "RUN4EU". То се организира от клуб "Бегач" в партньорство с Представителството на Европейската комисия, Бюрото на Европейския парламент в България и Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС. Ученическото състезание, подобно на "Kaufland София Полумаратон", също предлага разнообразие от дисциплини (600 м, 5 км, 10 км, щафета 4х5км и полумаратон), а награди са предвидени за абсолютно всички участници. Стартовете на "RUN4EU" от площад "Св. Александър Невски" ще се провеждат поетапно за различните дистанции в диапазона между 9:00 и 9:30 ч. Всеки регистриран ученик ще може да получи специална тениска за бягане преди старта, както и медал след финиша. За първите в съответните класирания пък са предвидени допълнителни награди


След старта на ученическото състезание, между 10 и 12 ч., отново на площад "Св. Александър Невски", ще започнат и специални лекоатлетически игри и предизвикателства. Те се водят от сертифицирани инструктори и са с отворен достъп – безплатни за всички деца и ученици.


Състезанията, които вече привлякоха вниманието на стотици хора на различни възрасти, включително и цели семейства, ще бъдат предхождани от допълнителни активности. Започвайки от 12 май (събота) на площад "Св. Александър Невски", върху площ от 150 кв.м., ще се проведе и изложбен панаир, част от полумаратона. Той включва различни продукти и услуги, насочени към активния начин на живот и здравословното хранене. Входът за посетители е свободен, а изложбените щандове ще са на площада и в неделя.


За деня преди старта на състезанията (12 май) е предвидена и още една приятна изненада по инициатива на "Kaufland България" – "Pasta Party" за всички участници в "Kaufland София Полумаратон". Партито ще се проведе между 15 и 18 ч. на пл. „Св. Александър Невски“ и е отворено за всички регистрирани за бягане в различните дисциплини. Зареждащата с енергия паста се осигурява от "Kaufland България" в унисон с традицията сред бегачите да се консумира богата на въглехидрати храна преди състезания.


Регистрацията за събитията продължава до 11 май включително на уебсайта https://sofiahalfmarathon.com/. За "Kaufland София Полумаратон" таксите са – 14 лв. за 5 км, 39 лв. за 10 км и 49 лв. за полумаратон. За всички ученици, участващи в "RUN4EU", както и за хората над 60-годишна възраст, участието е безплатно и се изисква единствено регистрация на уебсайта.


Събитията се провеждат с подкрепата на Столична община и са включени в официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е