01/02

Свързани новини

08.05.2018 10:17

Внучката на Елвис и синът на Дензъл са звездите на Кан 2018

Видян 3145 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БОРИС АНГЕЛОВ


КАН


СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19 МИНУТИ


Внучката на Елвис Пресли се очертава като голямата звезда на 71-ото издание на фестивала в Кан, който се открива довечера. Рили Кио, изгряла преди години като модел на Долче и Габана, участва в 2 от най-коментираните премиери на Кроазет.  Идния понеделник тя излиза на екрана в главната роля при завръщането на изгонения от Кан за профашистки изказвания Ларс фон Триер с Къщата, която Джак построи. Филмът разказва за сериен убиец – нещо като модерен Джак изкормвача, а чрез него се завръщат позабравените звезди Ума Търман и Мат Дилън. Другият филм на внучката на Елвис, отново с централна роля, е Под сребърното езеро и отново е кримка – разплитане на убийство на милиардер и отвличане.


Също в жанра е и големият пробив на сина на легендата Дензъл Уошингтън – Джон Дейвид се появява в обявения за един от най-очакваните филми на годината от сп.Ролинг Стоун - Черен в КуКлуксКлан на Спайк Лий. Наследникът на славен баща влиза в кожата на ченге от Колорадо Спрингс, което се намърдва в пронацистката организация.


Мистерии изпълват и филма, с който довечера в Гранд Театър Люмиер се открива фестивалът.


Пенелепе Крус и Хавиер Бардем се завръщат


в светлините на прожекторите с един буквално и в преносен смисъл семеен филм, наречен Всички знаят, за фамилия, която се прибира от Буенос Айрес в Испания и започва разкриване на тайни и загадки.


Гейтематиката, съвсем според Истанбулската конвенция, също е широко застъпена в програмата на Кан – френските филми Удоволствие, любов и спринт е за мъже, а Нож в сърцето е за жени, като главната героиня е продуцентка на порно. Има и Голямото къпане - за отбор на синхронно плуване, но от над 40-годишни мъже с местната звездаМатйо Алмарик.


Акталната политика е ангажирана сериозно – от Студена война на поляка Павел Павликовски, през Донбас на украинеца Сергей Лозница, с който се открива втората селекция Особен поглед в Кан, през френския Държавата срещу Мандела за 100-годишнината на политика от ЮАР, египетския филм за коптите, Догман за ъндърграунд мафията на Рим на Гароне, та до Папа Франциск – мъж на думата, с участието на Ердоган и Меркел, заснети от Вим Вендерс.


На този фон руското участие с Лято на Кирил Серебренников – разказ за рокзвездата на 80-те в СССР Виктор Цой, и Айка на Дворцевой, в който копродецунти са Казахстан и Германия, е лирика.


Българското участие е като съпродуцентство на турския филм на Нури Билге Джейлян - Дивата круша, където историята е за самотата в провинцията с мотиви от творчеството на Достоевски, Чехов, Ницше. В главните роли са Ахмед Рифат Сунгар - бивш футболист от Бешикташ и Серкан Кескин –


звезда от сериала Великолепният век: Кьосем


Тео Ушев, чийто филм Сляпата Вайша беше номиниран за Оскар, в Кан е в екипа на филм от съпътстващите селекции.


Най-дългоочакваният филм на фестивала, особено за създателя му Тери Гилиам, безспорно е Човекът, който уби Кихот. Режисьорът започва работа по него през 1989 г. 9 пъти спира и го почва наново, като по първоначален замисъл в него трябва да играят младите и влюбени през 90-те години Джони Деп и Ванеса Паради. Адам Драйвър, друга от звездите, които изгряват световно в този Кан с 2 филма, влиза в ролята, предвидена за Деп. А колегата му от Карбиски пирати – там играе губернатора – Джонатан Прайс, когото помним от доста роли, например като Перон от Евита, е Дон Кихот. Филмът закрива фестивала в събота, на 18 май.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще